Jäätelökakut ovat kesän hittejä. Meidän perheen viimekesän ehdoton jäätelöhitti oli tämä ihanan helppotekoinen jäätelöcharlottani.           107903.jpg

Snickersin ystävänä halusin kokeilla valmistaa kesäisen jäätelökakun, joka sisältää samoja aineksia kuin sinckersikin. Tein pari kokeiluversiota ja mietin pari päivää miten saisin jäätelökakulle ohkaisen ja sileän suklaakuorrutteen. Ensin ajattelin valuttaa sulaa suklaata kakun päälle, mutta sitten keksinkin tällaisen idean. Idea osoittautuikin helpoksi ja toimivaksi. Suolapähkinöiden, kinuskin ja nougaan tilalle voi tietysti laittaa mitä ikinä haluaa... mansikkahilloa, marjoja, suklaata, hedelmiä...

629360.jpg

Laitan tähän kuvia eri valmistusvaiheista, vaikka tämä olikin aika helppo valmistaa.

Suklaakuorrutettu sinckersin makuinen jäätelökakku

Ainekset:

noin 175g suklaata

reilu 2 tl ruokaöljyä (auringonkukka tai rypsi)

vajaa 1 1/2 litraa jätelöä (tähän käytin vaniljaa, suklaajäätelö sopii myös ihanasti)

2-3 dl suolapähkinöitä

1 maraboun dubbelnougat suklaapatukka (olikohan painoa noin 55g) säilytä kylmässä että sitä on helpompi raastaa pieneksi.

1 dl kinuskikastiketta (ingmannin toffeekastike ei käy, on liian lirua)

Lisäksi tarvitset silikoonisen vuoan. Käytin tähän Tupperwaren silikoonista kukkavuokaa.

Pilko suklaa kulhoon ja lisää joukkoon ruokaöljy. Sulata suklaa puoliteholla mikrossa tai vesihauteessa sulaksi ja sekoita. Voitele kevyesti silikooninen vuoka öljllä. Pyyhi ylimmääräinen öljy pois talouspaperilla. Kaada sula suklaa vuokaan ja kallistele vuokaa käsissäsi, kunnes suklaa on valunut joka puolelle vuokaa tasaisesti. Valuta ylimääräinen sula suklaa pois vuoasta. (jos jätät ylimääräisen suklaan vuokaan, tulee suklaakuorrutteesta niin paksu että sitä on vaikea leikata) Nosta vuoka pakkaseen kovettumaan noin 5 minuutiksi.

629455.jpg

Pehmitä jäätelöä sekoittamalla lusikalla. Lusikoi jäätelöä vuokaan. 

629457.jpg

Raasta nougat pieneksi. (tai pilko veitsellä hienoksi) Sirottele nougat ja suolapähkinät tasaisesti jäätelön päälle. Kaada noin 1/2 dl kinuskikastiketta ohkaisena nauhana joukkoon.

629458.jpg

Lusikoi taas jäätelöä päälle ja kerros suolapähkinöitä ja loput kinuskikastikkeesta.

629459.jpg

Täytä vuoka täyteen jäätelöllä. Peitä kelmulla ja nosta pakkaseen seuraavaan päivään.

629460.jpg 

Venytä vuoan reunaa joka puolelta irti kakun pinnasta, niin että suklaakuoren ja vuoan reunan väliin pääsee ilmaa.

629463.jpg

Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Vedä vuoka irti varovaisesti.

629467.jpg

Koristele kakku esim suolapähkinöillä ja kuten tässä alla, orvokin kukkasilla. Tarjoile heti.

629345.jpg

Jäätelökakussa on ohkainen rapea suklaakuorrute ja sisällä vaniljajäätelöä, suolapähkinöitä, kinuskikastiketta ja nougata.