49890.jpg

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

1/2 dl perunajuhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Marenki:

2 kananmunanvalkuaista

3/4 dl sokeria

1 dl kookoshiutaleita

Täyte:

1 prk maitorahkaa

3/4 dl sokeria

100 valkosuklaata

1 hapan omena (esim Granny Smith)

2 rkl sitruunamehua

Pinnalle n 1/2 dl kookoshiutaleita

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään ja lisää siivilän läpi muna vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle pellille. Tee marenkivaahto: Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan kookoshiutaleet. Levitä marenkivaahto varovasti raan kääretorttupohjataikinan päälle. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla n 6-8 minuuttia. Ripottele leivinpaperin päälle kookoshiutaleita ja kumoa torttu varovasti leivinpaperille. Irrota torttupohjasta leivinpaperi.

Sekoita sokeri ja sitruunamehu rahkan joukkoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä hieman ja lisää rahkan joukkoon. Kuori omena ja poista siemenkota. Raasta omena karkeaksi raasteeksi ja lisää rahkaseokseen. Levitä täyte torttupohjan päälle ja kieritä torttupohja pitkältä sivulta mahdollisimman tiukalle rullalle. Ripottele pintaan kookoshiutaleita ja tarjoile.

Pirkan ohje.