Hyvä ja helppo jälkiruokaherkku kinuskin ystäville. Kirpeät puolukat ja raikkaat marjat keventävät makean ja samettisen kinuskin makua.

39519.jpg

noin 4-6 annosta:

2dl valmista kinuskikastiketta

2 dl vispikermaa

3 liivatelehteä

n. 2 dl vadelmia

1-2 rkl sokeria

n. 1 dl mansikoita

n. 1 dl puolukoita

tomusokeria

 

Varaa hyytelöä varten noin 6-7 desin vetoinen mielellään suorakaiteen muotoinen vuoka ja vuoraa se tuorekelmulla. Pane liivatelehdet veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna kinuskikastike pinnoitetussa kasarissa ja lisää mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet kastikkeeseen ja sekoita kunnes sulavat. Nosta kastike liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes se alkaa hiukan hyytyä. Sekoita kermavaahto hyvin kastikkeeseen ja kaada seos vuokaan. Nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yli yön.

Murskaa vadelmat, lisää 1-2 rkl sokeria ja keitä niitä kattilassa n 5 minuuttia. Poista halutessasi vadelmien siemenet pusertamalla vadelmat siivilän läpi kulhoon.

Laita puolukat kulhoon ja siivilöi mausteeksi tomusokeria.

Kumoa hyytelö ja leikkaa viipaleiksi. Koristele annos marjoilla, kaada puserrettu vadelmamehu hyytelön ja marjojen päälle Koristele vielä sitruunamelissan lehdillä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Vinkki! Kiva tarjottava vieraille kun teet isomman hyytelökakun ja koristelet kakun marjoilla: valmista moninkertainen ohje ja hyydytä kinuskikerma isossa ja laakeassa neliönmuotoisessa tai miksei pyöreässä astiassa. Ota esille hieman ennen tarjoilua, kumoa tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja vadelmakastikkeella. Kastikkeen voit valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Kinuskihyytelön ohjeen olen löytänyt Pirkka lehdestä.