Nämä mainiot räiskäleet maistuvat hyviltä jo sellaisenaan, kehittelin niiden kaveriksi herkullisen luumumousse täytteen. Sitruuna antaa pirtsakan potkun pehmeän makuiselle luumumousselle. Ihastuimme tähän todella paljon. Idea tuli siitä kun kaapista ei löytynyt kuin ainoastaan luumuhilloa. Eipä aikaisemmin ole ainakaan meille tullut mieleen syödä luumuhilloa ja jätskiä lettujen kanssa, makuyhdistelmä oli ihana, kannattaa kokeilla. Siispä innostuin sitten kehittelemään ideaa vielä eteenpäin moussen muotoon. Tästä luumumoussesta saisi ihanan jälkkärin esim piparimurskan kanssa tai vaikka jouluisen hyydykekakun piparkakkupohjalla.

267689.jpg

Sitruunaohukaiset (Ohukaisohje:Puhin parhaat räiskäleet, kirjasta Iloisen kokin opas)

1 sitruunan raastettu kuori

1 rkl sokeria

1 maustemitta suolaa

3 munaa

6 dl maitoa

2,5 dl vehnäjauhoja

paistamiseen voita

Pese ja kuivaa sitruuna, raasta sen kuori. Laita sokeri, suola ja sitruunan kuoriraaste kulhoon. Riko joukkoon kananmunat. Vatkaa sekaisin. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes taikinan on tasaista. Lisää loppumaito joukkoon. Paista taikinasta noin 22 cm kokoisia lettuja. Pidä letut lämpimänä uunissa.

Luumumoussetäyte:

2 dl kuohukermaa

4 rkl luumuhilloa (käytin Lidlistä ostamaani hilloa)

2 masutemittaa kanelia

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

100g maustamatonta tuorejuustoa

tarjoiluun kuivattuja pehmeitä luumuja, sitruunan lohkoja

Lisää kermaan noin puolet sokerista ja vahdota kuohkeaksi. Lisää loppu sokeri, vaniljasokeri, luumuhillo, kaneli ja maustamaton tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi mousseksi. Jaa mousse lettujen päälle ja kasaa letut nyyteiksi. Tarjoile kuivattujen luumujen ja sitruunalohkon kera, josta voit halutessasi puristaa lisää sitruunamehua letun päälle.