Hyvä ja helppo eväsleipä mukaan vietäväksi vaikkapa töihin tai picknikille.Täytetty kerrosleipä vie kielen mennessään. Suosittelen kokeilemaan.
Tonnikala kolmioleivät (8kpl)
8 isoa viipaletta moinivilja paahtoleipää
1 prk tonnikalapaloja vedessä
2 dl kevyt majoneesia (ultra light käy myös)
1tl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
2 cm pätkä sinappia
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 tl sokeria
noin 10 kpl hillosipuleita
1 keskikokoinen porkkana
pieni nippu tilliä
10 cm pätkä karkeaksi raastettua kurkkua
1/2 pieni punasipuli
kirsikkatomaatteja
ruukkusalaattia
Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi, hienonna hillosipulit. Lisää majoneesin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, sinapilla, sokerilla, suolalla, jauhetulla muskottipähkinällä, valkopippurilla ja neilikalla. Murskaa joukkoon valkosipulin kynsi ja pieneksi silputtu tilli. Valuta tonnikala ja pilko paloja hienommaksi haarukalla. Sekoita tonnikala majoneesiin.
Revi salaatinlehtiä 4:lle paahtoleivälle. Lisää kurkkuraastetta,leikkaa punasipuli ohkaisiksi viipaleiksi ja viipaloi mukaan muutama tomaatti. Jaa tonnikalatäyte tasaisesti vastakappaleille ja paina puolikkaat yhteen. Leikkaa leivät puoliksi kolmion muotoon. Voit halutessasi siistiä reunat leikkaamalla ne suoriksi ennen leivän puolittamista.
Kommentit