Hyvä ja helppo eväsleipä mukaan vietäväksi vaikkapa töihin tai picknikille.Täytetty kerrosleipä vie kielen mennessään. Suosittelen kokeilemaan.

1932862.jpg

Tonnikala kolmioleivät (8kpl)

8 isoa viipaletta  moinivilja paahtoleipää

1 prk tonnikalapaloja vedessä

2 dl kevyt majoneesia (ultra light käy myös)

1tl sitruunamehua

1 valkosipulin kynsi

2 cm pätkä sinappia

ripaus jauhettua muskottipähkinää

ripaus jauhettua  neilikkaa

ripaus jauhettua valkopippuria

1 tl sokeria

noin 10 kpl hillosipuleita

1 keskikokoinen porkkana

pieni nippu tilliä

10 cm pätkä karkeaksi raastettua kurkkua

1/2 pieni punasipuli

kirsikkatomaatteja

ruukkusalaattia

Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi, hienonna hillosipulit. Lisää majoneesin joukkoon. Mausta  sitruunamehulla, sinapilla, sokerilla, suolalla, jauhetulla muskottipähkinällä, valkopippurilla ja neilikalla. Murskaa joukkoon valkosipulin kynsi ja pieneksi silputtu tilli. Valuta tonnikala ja pilko paloja hienommaksi haarukalla. Sekoita tonnikala majoneesiin.

Revi salaatinlehtiä 4:lle paahtoleivälle. Lisää kurkkuraastetta,leikkaa punasipuli ohkaisiksi viipaleiksi ja viipaloi mukaan muutama tomaatti. Jaa tonnikalatäyte tasaisesti vastakappaleille ja paina puolikkaat yhteen. Leikkaa leivät puoliksi kolmion muotoon. Voit halutessasi siistiä reunat leikkaamalla ne suoriksi ennen leivän puolittamista.