Kokeilin tehdä itse suklaasta kuvioita valamalla niitä muotteihin. Se olikin helppoa ja hauskaa. Laitan myöhemmin ohjeen siitä tänne blogiin. Koska olin tehnyt tyttöjen kanssa näitä kuvioita, piti juhliin tehdä myös suklaakakku. Tämä kakku on erittäin suklainen, omasta mielestäni juuri sellainen kuin suklaakakun pitää olla, koska rakastan suklaata. Välissä on aprikoosimarmelaadia ja paksu kerros suklaakermavaahtoa. Päällinen jäi hieman löysäksi,mutta se ei menoa haitannut. Päivänsankari sai koristella kakun itse haluamillaan kuvioilla, siitä tuli hieno. :O)

213570.jpg

pohja:

200g margariinia

4 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauheta

2 tl leivinjauhetta

6 munaa

täyte:

noin 1/2 dl aprikoosimarmelaadia

150g maitosuklaata

1 1/2 dl kuohukermaa

kuorrute:

2 dl kuohukermaa

150g taloussuklaata

Vuoraa 26 cm irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Vaahdota voi, fariinisokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää rikotut kananmunat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan. Lisää samalla jokaista munaa kohden reilu ruokalusikallinen jauhoseosta vaahtoon. Sekoita loput jauhoista joukkoon tehden kaheksikon muotoista liikettä kauhalla. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile hammastikulla kakun kypsyys.Jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetki. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa leivinpaperille tai kakkuritilälle jäähtymään. Irrota leivinpaperi heti kun olet kumonnut kakun.

Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää kerma ja kuumenna vesihauteessa kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi suklaavaahdoksi.

Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjaa kevyesti appelsiinituoremehulla. Levitä pohjan päälle ensin aprikoosimarmelaadia ja sitten suklaavaahtoa. (jos teet kaksikerroksisen kakun, laita noin 2/3 vaahdosta, tai jos teet kolmikerroksisen kakun, laita 1/3 suklaavaahdosta ja täytä samalla tavalla toinen kerros).Kun olet täyttänyt kakun kostuta kakun pintaa kevyesti. Tasoita lopulla suklaavaahdolla kakun reunat ja pinta sileäksi. Nosta viileään.

213557.jpg

Tässä olen täyttänyt ja tasoittanut lopulla suklaavaahdolla kakun pinnan kauttaaltaan sileäksi.

Kuumenna kuohukerma kattilassa hitaasti kiehuvan kuumaksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon raastettu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Nosta viileään seisomaan. Sekoita välillä. Seisota kunnes suklaaseos muuttuu paksummaksi mutta on vielä juoksevaa. Nosta kakku kakkuritilälle ja kaada kuorrutus kakun päälle,kallistele alustaa niin että suklaa valuu tasaisesti joka puolelle. Ylimmääräinen valuu pois. Anna suklaan hieman jähmettyä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Nosta viileään kovettumaan. Koristele kakku esim valetuilla suklaakuvioilla, suklaalehdillä tai pursota pinnalle kuvioita valkosuklaalla tai tummalla suklaalla. Säilytä jääkaapissa.