Kokeilin tänään tehdä isosta maalaisleivästä pyöreän voileipäkakun mieheni synttärien kunniaksi. Olen aikaisemmin käyttänyt ainoastaan paahtoleipää tai ruisleipää kakkuihin, joten mulle tää oli uus juttu. Kivasti toimi maalaisleipäkin kakun pohjana. Täyte mukailee oman äitini tekemää kalakakkua jota hän on tehnyt juhliin niin kauan kuin jaksan muistaa. Maku on pirteä ja raikas. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää.

527878.jpg

Tonnikala voileipäkakku

1 iso maalaisleipä

12 rkl kasvislientä kostukkeeksi (keitin 2 1/2 dl vettä johon lisäsin 1/2 kasvisliemikuutiota,hieman jäi yli)

remoulade kastiketta (esim findus)

2/3 kurkkua

majoneesia

kurkkupikkelssiä

2 prk tonnikalapaloja vedessä

kuorrute:

1 prk smetanaa (käytin valion)

1 prk keiju sitruunan makuista tuorejuustoa

1/2 prk (100g) maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun: siemenettömiä viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, vesikrassia, tilliä, sitruunaa, juustoraastetta

Leikkaa maalaisleivästä ensin pohjasta ohkainen 2mm paksuinen pala kovaa kuorta pois. Paina samalla kun leikkaat toisella kädellä leipää keskeltä alustaa vasten. Leikkaaminen on helpompaa. Leikkaa leivän reunat vielä tasaiseksi ja pyöreäksi. Jaa leipä lopuksi kolmeen osaan. Päällimmäisestä palasta leikatan kova kuori pois. 

Kostuta pohja 4 rkl kasvislientä. Levitä tasainen kerros majoneesia, sitten kurkkupikkelsiä päälle. Valuta tonnikala ja hienonna sitä hieman haarukalla. Levitä kurkkupikkelsin päälle. Nosta seuraava leipäkerros päälle. Kostuta 4 rkl kasvislientä. Levitä remoulade kastiketta tasaisesti pinnalle. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Levitä  kurkkuraaste ja lopuksi tonnikala. Nosta kansi päälle ja kostuta kansi 4 rkl kasvislientä, tarvittaessa enemmän.

Yhdistä smetana ja kummatkin tuorejuustot ja vatkaa pehmeämmäksi. Levitä juustoseos kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta viileään seisomaan muutamaksi tunniksi.  Mielellään seuraavaan päivään. Koristele mielesi mukaan.