Suklaamuffinssi valkosuklaa ja maitosuklaasydämellä. Nämä muffinit on erittäin suklaisia. Suklaasydän muffineita on nähty aikaisemmin monessa blogissa, niinpä minäkin tuikkasin näihin suklaamuffineihin suklaapalat. Ihanaa kun yhtäkkiä sisältä paljastuukin suklaayllätys. Koristeeksi voit tehdä halutessasi suklaasta koristeet kuten esim näihin tein silikonisella kukkamuotilla. Tein myös suklaanalleja nallemuotilla, mutta nallemuffinit meni viemisiksi kun menimme viimeviikolla sisareni luokse kylään.

773133.jpg

Suklaakukka muffinssit

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

1/4 tl suolaa (voi jättää halutessaan pois)

1  tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl flora vanillaa

1 dl flora culinessea (tai noin 100g sulatettua margariinia tai voita)

1 1/2 dl rouhittua suklaata

muffinssin sisälle suklaapalat valko- tai maitosuklaasta

koristeeksi suklaakuvioita

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää vuorotellen sihdaten jauhosekoitusta, rasva ja flora vanilla. Kääntele isolla lusikalla nopeasti sekaisin. Älä vatkaa. Rouhi suklaa rouheeksi ja lisää taikinaan. Kääntele lusikalla juuri ja juuri sekaisin. Laita paperivuoat muffinipellille ja täytä vuoat melkein täyteen. (jos teet pelkillä tavallisilla muffinivuoilla, täytä vain hieman yli puolenvälin) Paina suklaapalst keskelle muffinssi niin että suklaa peittyy taikinaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistoin 175 asteessa 16 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä kunnolla (laita viileään, esim jääkaappiin) ennen suklaakoristeiden laittoa.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Vala haluamasi kuviot tai pursottele leivinpaperin päälle kuvioita.  Suklaakukan keskiosaan laitoin hieman tummaa suklaata, annoin hetken jähmettyä ja täytin muotin valkosuklaalla. Kovetin pakkasessa noin 5-10 minuuttia. Kiinnitin suklakukat sulalla suklaalla. Säilytä viileässä.

(Edit 28.1.08:) Olen pitkään ihmetellyt miksi moni sanoo että muffineista tuli kuivia ja kovia enkä ole  löytänyt syytä, kunnes eilen hoksasin yhtäkkiä että ohjeessahan on kaksinkertainen määrä jauhoja, Korjasin ohjeen jauhojen määrän oikeaksi ja nyt pitäisi muffineista tulla pehmeitä ja kuohkeita. :)