Näitä teen usein kakkujen päälle niiden helppouden ja näyttävyyden takia. Tämä onnistuu varmasti kaikilta, vaikka valmiina ruusu näyttää vaikeatekoiselta,  se on helppo tehdä, seuraa vain ohjeita. =)

46272.jpg

 

Valmistus: 1 ruusu (n 25g)

Pehmitä marsipaania ja pyöritä tangoksi.

Jaa tanko viiteen yhtäsuureen osaan ja pyöritä palat palloiksi. Hyvä pallon koko voisi olla suunnilleen marmorikuulan kokoinen.

46278.jpg   46287.jpg

Paina pallot lusikalla leivipaperin välissä litteiksi terälehdiksi. (reunasta ohkaisempi) Kuvasta jätin pois leivinpaperin.

Muotoile lehdet ruusuiksi pyöräyttämällä ensimmäinen terälehti rullalle. Jatka kiertämällä toinen lehti ensimmäisen ympärille. Taivuta terälehtien reunoja hieman ulospäin. Kierrä 5 terälehteä yhten ruusuun. Huom! Älä tee liian isoa tai löysää (avointa) ruusua ettei se levähdä. Tiiviimpi pysyy paremmin kasassa. =)

46293.jpg

Kun ruusun lehdet ovat paikallaan leikkaa veitsellä pohja tasaiseksi jotta saat ruusun seisomaan alustallan. Siisti hieman leikkausreunaa sormella, (paina reunaa kevyesti sisäänpäin) ja ruusu on valmis.

Tee ruusun kaveriksi terälehtiä.

46296.jpg

Aloita samoin kuin ruusunterälehtiä tehdessä. Pyöritä palloja ja litistä leivinpaperin välissä litteäksi, mutta jätä lehtiä tehdessä "lituska" hieman paksummaksi. (lehteä on helpompi käsitellä) Leikkaa veitsellä lehden muotoinen pala. Paina veitsen selkäpuolella lehteen uria lehden syiden mukaisesti. Lehti on valmis.

Vinkki! Kun taitosi on harjaantunut, kokeile sekoittaa kahta väriä keskenään, saat marsipaaniruusuun, tai hahmoon, elävyyttä ja hienon tehosteen.