Monia on askarruttanut onnistuuko maalaaminen kakun päälliselle tavallisilla kaupan/apteekin jauheväreillä. Omistan vain punaisen ja vihreän apteekin jauhevärin ja Bake & partylta noin 6 eri sävyä sekä  mustan ja valkoisen, joten tein kokeilut niillä. Kaulin palan mmf:ää ja palan valkoista marsipaania levksi ja maalasin niihin vuorotellen kummallakin värillä. Marsipaaniin oli helppo maalata ja väri imeytyy hyvin. Lopptulos on myös pehmeämpi. Vaahtokarkkitaikinaan maalattuna väri jää kiiltävämmäksi ja väriä on hieman vaikeampi levittää tasaisesti, mutta onnistuu kun on kärsivällinen.

259910.jpg

Tein siis pienen kokeilun ja tässä on tulos.

Ensin värjäsin mmf:ää apteekin jauhevärillä jonka liuotin minitippaan vettä. Väriä sai  laittaa aika paljon ja lopputulos on vaaleampi. Vihreä jäi myös aika kelmeän sävyiseksi. Vieressä Bake and Partyn väreillä värjättynä vertailukohteeksi. Kyten huomaatte väri on paljon vahvempi ja kirkkaampi. Vihreäkin on vihreä. Tuumin tässä että jos apteekin vihreään lisäisi hitusen sinistä muuttuisiko väri paremmaksi? 

Jauhevärit ovat vesivärimäisiä ja läpikuultavia, Bake & partyn värit peittäviä. 

Kokeilin sekoittaa punaista ja vihreää yhteen, lopptulos oli vihertävän ruskea. Kokeilin myös sekoittaa vihreää ja punaista  jauhetta Bake & partyn valkoiseen nestemäiseen väriin. Lopputulos oli hieman erisävyiset peittävät pastellisävyt.

Viimeiseksi värjäsin valkoisen marsipaanin valkoisemmaksi valkoisella värillä. Ihan  yhtä puhtaan valkoiseksi sitä ei saanut kuin valkoinen sokerimassa, mutta huomattavasti vaaleammaksi.

Maalasin myös väreillä sokerimassaan. En ottanut kuvaa koska massa oli jo kakun päällä (siis siihen isänpäiväkakkuun :O). Halusin  vaan kokeilla ja varmistaa että sekin onnistuu hyvin! ;O)

Tähän loppuun voisin  sanoa että kummallakin voi värjätä massaa ja maalata kuvia kakun päälle sekä marsipaaniin, vaahtokarkkitaikinaan ja sokerimassaan. Lopputulos on hieman erillainen mutta onnistuu!!! =)