41881.jpg

5 isoa perunaa ( esim rosamunda)

Pese perunat huolellisesti ja kääri ne yksitellen alumiinifolioon ja paista 200 asteisessa uunissa reilun tunninverran riippuen perunan koosta. Vähennä lämpö 100 asteeseen kun perunat on kypsiä. Perunat voi pitää uunissa lämpimänä kunnes ne syödään

kinkkukastike n 5 annosta:

150-200g vähärasvaista kinkkua

100g kevyt tuorejuustoa

1 prk kevyt kermaviiliä

1/2 maustekurkku

1/2 punainen paprika

1/2 prk vähärasvaista raejuustoa

1 rkl sinappia

1 rkl sitruunamehua

mustapippuria myllystä

ripaus suolaa

1 rkl sokeria tai vaaleaa siirappia

1 tl kuivattua tilliä tai persiljaa

Sekoita kulhossa kermaviili ja tuorejuusto. Lisää raejuusto, sitruunamehu, sinappi, mustapippuri, suola ja sokeri sekä persiljasilppu. Pilko paprika ja maustekurkku hienoksi silpuksi ja lisää seokseen. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi, lisää kastikkeeseen ja sekoita. Koemaista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tarjoa uuniperuna ja kinkku -kermaviilikastike salaatin kanssa.