Tämä juhlava salaatti on raikas ja maukas. Sinihomejuustokastike sopii kuin nappi nenän päähän ja ruokaisamman siitä saa tarjoilemalla salaatin kanssa Parmankinkku grissineitä. Salaatti sopii hyvin alkupalaksi tai pääruoaksi. Makunautinnon kruunaa lasillinen kuplivaa juomaa tai hyvää valkoviiniä.
2200043.jpg

Amiraalin salaatti 4:lle
(pekoni-pistaasipähkinäsalaatti)
 
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku tammenlehväsalaattia
125g pekonisuikaleita
1 dl kuorittuja, paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
12 kpl luumukirsikkatomaatteja
2 kapeaa ja pitkää kurkkua
ananaskirsikoita koristeeksi
 
Paista pekonisuikaleet pannulla rapeiksi. Nosta valumaan talouspaperille. Revi salaatit lautasille pediksi. Huuhtele kurkku, viipaloi juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleet kauniisti rullalle ja asettele rullat salaattipedille. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi ja asettele kurkkujen väleihin kauniisti. Jaa jäähtyneet pekonisuikaleet annoksille. Murskaa pistaasipähkinöitä kevyesti kourassa ja ripottele salaatin päälle. Koristele ananaskirsikoilla. Tarjoile homejuusto-kermaviilikastikkeen ja parmankinkku grissinien kanssa.

Homejuusto-kermaviilikastike
 
200g kermaviiliä
70-100g sinihomejuustoa
pieni nippu tuoretta ruohosipulia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2cm pätkä makeaa sinappia
 
Murenna homejuusto kermaviiliin. Silppua ruohosipuli pieneksi joukkoon. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Koristele muutamalla homejuustomurulla ja ruohosipulisolmulla.