Kokeilin huvikseni lisätä hasselpähkinää juustoisiin jauhelihapihveihin ja lopputulos oli oikein herkullinen. Hulluttelukoikeiluni jatkui myös persikkakastikkeen merkeissä, eikä sekään ollut yhtään hassumpi kastikevaihtoehto näille jauhelihapihveille. Perheeltä sain mukavasti kiitosta, joten ruoka taisi olla hyvää!

1998082.jpg

Pähkinäiset juustojauhelihapihvit (9kpl)

400g paistijauhelihaa

1/2 dl hillosipuleita

1 valkosipulin kynsi

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

1/2 dl korppujauhoja

1/4 dl seesaminsiemeniä

1 viipale paahdettua jyväpaahtoleipää

2 dl maitoa tai ruokakermaa

2 dl juustoraastetta (käytin Skonemeijerin Allerum Präst 17% juustoa)

1/2 dl hasselpähkinöitä

1 kananmuna

Mittaa kulhoon maito ja mausteet. Lisää joukkoon korppujauhot, seesaminsiemenet ja hienoksi murustettu jyväleipä. Anna nesteen imeytyä hetken. Lisää jauheliha ja hienoksi hienonnetut hillosipulit. Lisää juustoraaste ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele leivinpaperille yhdeksän pihviä ja paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes pihvit ovat kypsiä. Tarjoile riisin ja esim persikkakastikkeen kanssa.

Persikkakastike pihveille

3 dl vettä

2/3 lihaliemikuutiosta

1 prk persikanpuolikkaita mehussa

valkopippuria & maustepippuria oman maun mukaan

maizeena ruskea suurustetta kunnes kastike on sopivan paksuista.

Kiehauta vesi. Lisää mausteet, persikat ja persikoiden mehu. (jätä sivuun kaksi persikanpuolikasta pihvien koristeluun. Keitä hetki ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää kiehuvaan kastikkeeseen maizzeena suurustetta kunnes kastike on haluamasi paksuista. Tarjoile pähkinäisten juustojauhelihapihvien kanssa.