Eräässä Oatlyn reseptivihkosessa oli herkullisen kuuloinen pähkinäleipäohje. Kiinnostuin heti ohjeesta ja niinpä muuttelin ohjetta sen verran että sain siitä makean piirakan. Erittäin helppotekoinen piirakka on maukas ja mehevä, tosin aika tuhti. Piirakka oli myös lasten mieleen. Tämä on ihanaa!

1969251.jpg

Pekaanipähkinä-suklaapiirakka

3 3/4 dl vehnäjauhoja

1 maustemitta suolaa

1 1/4 dl fariinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

100g talous suklaata karkeaksi rouhittuna

1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä karkeaksi rouhittuna

1 banaani

2 munaa

1 1/4 dl vahvaa keitettyä kahvia

100g sulatettua margariinia

200g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrutukseen ja koristeluun: 200g suklaata (käytin fazerin sinistä), 3/4 dl kermaa ja paahdettuja pekaanipähkinöitä

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa, myös pähkinärouhe ja suklaarouhe. Sulata margariini, lisää siihen kahvi, soseutettu banaani, Notkeuta tuorejuusto parilla lusikallisella margariinikahvia, jolloin tuorejuusto on helpompi sekoittaa taikinaan. Lisää se sitten margariini-kahviseoksen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi kunnes tuorejuusto on sekoittunut seokseen kunnolla. Lisää joukkoon munat ja vatkaa. Lisää kuivat ainekset nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Huom!  Sekoita vain sen verran kuin on pakko, älä sekoita liikaa ettei taikina muutu sitkeäksi.

Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kypsä. Anna piirakan jäähtyä. Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi,älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon Sekoita kunnes suklaa on kokonan sulanut. Jäähdytä tarvittaessa hetken aikaa. Kaada suklaa piirakan päälle ja tasoita. Koristele paahdetuilla pekaanipähkinöillä. Laita kylmään kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Tarjole sellaisenaan tai esim vaniljajäätelön kanssa.