Joulukiireiden keskellä arvostan ihanan helppoja herkkuja jotka taikoo nopeasti vaikka yllätysvieraille tarjottavaksi. Meidän perheen herkkupöytään taijotaan näitä suolaisia ja makeita herkkuja tarpeen tullen. Kokeile muitakin täytevaihtoehtoja, tuorejuustoja yms omien miletymystesi mukaan.

Taatelit sellaisenaan eivät juuri meidän lapsille uppoa, mutta täytettynä ne ovat myös heidän mielestä ihania pieniä suupaloja. Marsipaani on mainio perusmassa moneen herkkuun ja marsipaanipallojen pyörittely onnistuu myös lapsilta, joten apukäsiäkin kannattaa ottaa kokkailuun mukaan.

2163390.jpg

Homejuusto-ja Fetajuustotaatelit

Aurajuustoa

Fetajuustoa

1 pss pehmeitä kuivattuja ja kivettömiä taateleita

Avaa taatelit ja täytä puolet taateleista Fetajuustolla ja puolet Aurajuustolla.Tarjoile viinirypäleiden kanssa. Säilytä jääkaapiissa peitettynä

 

Marsipaanitäytteiset taatelit

1pss Kuivattuja ja pehmeitä kivettömiä taateleita

1 pötkö marsipaania, valkoista tai värillistä

100g Suklaata, tummaa- tai maitosuklaa

Pyöritä marsipaanista soikeirta pieniä palleroita ja täytä taateluit marsipaanilla. Painele taatelin reunat yhteen.

Temperoi suklaa: Paloittele noin 2/3 suklaasta kulhoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi, varo ettei suklaa pala. Pilko loput suklaat pieneksi ja lisää ne sulan suklaan joukkoon. Sekoita kunnes kaikki palat ovat sulaneet ja suklaa on tasaista ja kiiltävää.

Kasta täytetyt taatelit puoliksi sulaan suklaaseen ja nosta leivinpaperille kovettumaan. Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.

 

Pähkinäiset marsipaanimakeiset

1 pötkö marsipaania

1 dl kuorittuja paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

100g suklaata, tummaa- tai maitosuklaata, taloussuklaa käy myös hyvin

Murskaa kuoritut pistaasipähkinät pienemmäksi rouheeksi. Vaivaa pähkinärouhe marsipaaniin. Pyöritä pieniä palloja massasta.

Temperoi suklaa: Paloittele noin 2/3 suklaasta kulhoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi, varo ettei suklaa pala. Pilko loput suklaat pieneksi ja lisää ne sulan suklaan joukkoon. Sekoita kunnes kaikki palat ovat sulaneet ja suklaa on tasaista ja kiiltävää.

Kasta jokainen marsipaanipallo sulassa suklaassa yksi kerrallaan. Pyöräytä palloa lusikan avulla ja nosta leivinpaperille kovettumaan.  Jos haluat koristella suklaapallot, voit ripotella vielä kovettumassa olevien suklaapallojen päälle hieman esim nonparelleja. Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.