Jostain kumman syystä kaupassa tulee aina ostettua samoja tuttuja ja "varmoja" tuotteita. Samaa pätee meillä myös juustoihin. Rakastan juustoja ja iloiseksi yllätyksekseni posti toi meille Skonemeijeriltä paketin kotiin joka sisälsi mm. monenlaisia juustoja. Avasimme heti yhden juustoista maistiaisiksi (Marsvinsholm Herrgård 17 %) Juusto oli niin hyvää että ahmimme lasten kanssa puolet siitä siltä seisomalta ihan sellaisenaan. Loput juustosta katosi illanistujaisissa viinilasin kera. :O) 1998231.jpg

Olen joskus ihmetellyt että jotkin juustot ovat kovinkin vetisiä ja raksahtelevat leikattaessa ja syödessä. Asia selvisi tutkiessani esitteitä ja maistellessani eri juustoja. Erittäin pitkään kypsytetyissä juustoissa (esim kypsytysaika 11-14 kk) suola saattaa kiteytyä ja näin ollen se tuntuu suussa pieninä raksahteluina. Juustot voivat olla myös melko kosteita eli ne "itkevät".

1998247.jpgAllerum Präst 17% sopii mielestäni hyvin leivän päälle, mutta juusto sopii hyvin myös ruoanlaittoon. Maku on kermainen vaikka juusto onkin suhteellisen vähärasvainen. Käytin tätä juustoa pähkinäisiin juustojauhelihapihveihin.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä juustoja. Meillä ne olivat menestys ja tästä lähin tutkailen kaupassa myös muita juustoja kuin  niitä entisiä tuttuja ja turvallisia.