Appelsiinituorejuustolla täytetyt sarvet ovat hyviä jo sellaisenaan. Juustosarvet maistuvat hyvältä myös esim kinkun kanssa.

Innostus lähti siitä kun kokeilin eilen Lintu75:sen ohjeella helppoja juustosarvia. Ne osoittautuivatkin erittäin helpoiksi ja nopeiksi tehdä. Ohje on mielestäni juuri sen takia hyvä ettei siihen tarvita hiivaa ja kohottelua vaan kohottajana toimii leivinjauhe. Ja hyviäkin ovat kaikenlisäksi. Tänään innostuin muokkaamaan ohjetta hieman ja tällaisia tuli sitten omasta versiostani! =)

81118.jpg

16 sarvea:

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 prk vähärasvaista maitorahkaa (0,3%)

1/2 dl flora culinessea

Voiteluun 1 muna

Polar 15% juustoraastetta, pirkan kevyt appelsiinituorejuustoa, seesamin siemeniä, sokeria ja appelsiininkuoriraastetta.

Juustosarviin: Lisää noin 1-2 dl polar 15% juustoraastetta taikinaan. Ripottele raastetta myös kaulitun taikinan päälle ja valmiin voidellun sarven päälle.

Appelsiinituorejuustosarviin: Lisää taikinaan vajaa 1/2 tl raastettua appelsiininkuorta ja 1 rkl sokeria(appelsiininkuoriraasteen voi myös jättää pois). Täytteeksi noin 1/2 prk pirkan kevyt appelsiituorejuustoa. Laita n 1/2 rkl kokoinen nokare tuorejuustoa keskelle kaulitun ja ositetun palan leveää päätä. Rullaa niin että tuorejuustonokare jää sisään, keskelle sarvea. Ripottele halutessasi voidellun sarven päälle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.

Laita kulhoon kaikki kuivat aineet, lisää maitorahka ja flora culinesse sekä juustoraaste tai appelsiinikuoriraaste. Puristele taikina kädellä tasaiseksi. Jaa taikina kahteen yhtäsuureen osaan ja puristele palloiksi. Kauli taikinapallot jauhotetulla alustalla  kahdeksi  pyöreäksi ja litteäksi, noin vajaa 1/2 cm paksuiseksi, levyksi. Leikkaa pizzaleikkurilla tai taikinapyörällä kummatkin levyt 8 osaan. Ripottele juustoraaste tai laita nokareet appelsiinituorejuustoa paloitelluille osioille ja rullaa leveästä päästä aloittaen kevyesti rullalle. Asettele leivinpaperille hieman kaarevaan asentoon, terävä kulma alaspäin. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta tai seesamin siemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita.

Tässä vielä Lintu75:sen alkuperäinen juustosarvien ohje:

4 dl vehnäjauhoja

1/4tl suolaa

50g margariinia tai voita

1 prk kermaviiliä

2dl juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää pehmeä rasva ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.