Hyvää Uutta Vuotta 2009!

2184975.jpg

Tässä hauska ja juhlava jäätelökakku jonka voi hyvin tehdä valmiiksi pakkaseen odottamaan. Valitse jäätelöiksi suosikkijäätelösi ja koristeet juhlaan sopiviksi.

Jäätelöpommi

1 litra suklaajäätelöä

1 litra minttujäätelöä

200g vaniljajäätelöä + 1 dl kuorittuja paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

1 1/2 dl vispikermaa

1/2 dl +50g taloussuklaata

sokerikakkupohja  kostuttamiseen: 1/2 dl maitoa +  loraus amarettoa

Sokeri- ja suklaakoristeita

Valitse syvä ja pyöreäpohjainen kulho (vetoisuus noin 2,5 litraa ). Voit vuorata kulhon kelmulla, kelmu helpottaa irrottamista. Levitä minttusuklaajäätelö tasaisesti isolla lusikalla kulhon reunoille ja pohjalle. Laita pakkaseen ja anna kovettua noin 30-60 min.

2185144.jpg 2186376.jpg 2186421.jpg

Levitä suklaajäätelö tasaisesti minttujäätelön päälle, niin että keskelle muodostuu pyöreä kuoppa. Anna kovettua pakkasessa noin 30-60 min. Murskaa kuoritut pistaasipähkinät hienommaksi ja sekoita se 200g vaniljajäätelöä. Täytä jäätelöpommin kuoppa pistaasijäätelöllä. Tasoita pohja. Leikkaa sokerikakkupohjasta sopivan kokoinen pala pohjaksi. Peitä jäätelö pohjalla, paina kevyesti ja kostuta amarettomaidolla. Laita jäätelöpommi pakkaseen muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään kovettumaan.

Tee halutessasi suklaakoristeet odottaessa. Sulata esim 4 palaa suklaata mikrossa tai vesihauteessa, lisää sulaan suklaaseen hienonnettua suklaata 2-3 palaa ja sekoita kunnes suklaa on sileää ja tasaista. Pursota leivinpaperille tai asetaatille haluamasi kuvio. Anna kovettua.

2187540.jpg 2187546.jpg

Vatkaa 1 1/2 dl kermaa vaahdoksi. Mausta halutessasi lorauksella amarettoa. Kumoa jäätelöpommikulho tarjoilualustalle. Kumoa kakku alustalle, irrota vuoka ja poista kelmu. Jos et ole käyttänyt kelmua, kostuta keittiöpyyhe kuumalla vedellä ja kiedo se kulhon ympärille hetkeksi. Kopauta kulhoa muutaman kerran niin että jäätelöpommi irtoaa kulhosta. Levitä kerma nopeasti lusikalla  jäätelöpommin pintaan. Asettele koristeet paikalleen. Nosta pakkaseen odottamaan.

Kuumenna 1/2 dl kermaa kuumaksi mutta ei kiehuvaksi. Lisää 50g suklaata paloina ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota suklaavaahto kakun reunojen ympäri. Laita kakku koristeltuna pakkaseen ja ota 15min ennen tarjoilua pöydälle sulamaan.

2185110.jpg

Lumihiutaleet olen tehnyt etukäteen sokerimassasta lumihiutaleleikkurilla. Suihkutin lumihiutaleiden päälle hieman helmiäistä ja sivelin keskelle sinistä helmiäisjauhetta. Koiristeleikkureita, värejä ja sokerimassaa voi ostaa esim täältä.