Sopivasti kurkkasi aurinkokin illalla vielä pilven takaa. Niinpä grillasimme nopeasti päivällisen ulkona, pitkästä aikaa! Nopeaa, helppoa ja hyvää! =)

90204.jpg

Grillattua maissia, sinihomejuustolla täytettyjä tomaatteja, halloumia ja vartaissa täyslihanakkeja, kesäkurpitsaa ja pekoniin käärittyjä herkkusieniä.

Grilliherkkujen kaveriksi sopii hyvin raikas vihersalaatti ja kermaviilikastiketta.

Maissi: 1 pkt kypsäksi keitettyjä maissintähkiä, voisulaa tai grillimarinadia

Leikkaa maissintähkät kahteen tai kolmeen osaan. (maissin keksus on kovaa, mutta leikattavissa) Työnnä kypsäksi keitetyn maissintähkän läpi grillitikku (maissi on helpompi syödä), grillaa tähkiä noin 7minuuttia, älä polta. Valele välillä voisulalla tai grillimarinadilla. Tarjoa voisulan kanssa.

Täytetyt tomaatit: tomaatteja, sinihomejuustomuruja

Leikkaa tomaateista lakki pois, koverra pois hieman tomaatin sisustaa esim. pariisinperunakauhalla, täytä homejuustomuruilla ja laita lakki päälle. Kääri folioon nyytiksi ja grillaa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja tomaatti kypsynyt.

Halloumi: 1 pkt halloumia, ruokaöljyä

Liota halloumia hetkenaikaa viileässä vedessä. Kuivaa pinta talouspaperilla ja leikkaa n 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Voitele grillin ritilä öljyllä ettei juusto tartu ritilään kiinni ja grillaa halloumia noin 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Varo polttamasta, juusto palaa helposti.

Vartaat: nakkeja, 8 kpl keskikokoisia herkkusieniä, 1 pkt pekonia, kesäkurpitsa.

Leikkaa nakit paloiksi ja tee ristiviillot kaikkien nakkejen kumpaankin päähän. Leikkaa herkkusienen kannat pois, kiedo pekoninviipale herkkusienen ympäri. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Pujota vuorotellen nakkeja, pekoniherkkusieniä ja kesäkurpitsaa grillitikkuun ja valele grillauskastiketta pintaan. Grillaa miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia jotta pekoni paistuu rapeaksi, kesäkurpitsa pehmenee hieman ja nakit paistuvat kypsiksi. Valele grillikastikkeella kerran paistamisen puolessa välissä.