Aina kun leivon kakkupohjan, jännitän hieman että onnistuuko pohja varmasti. Jokusen kerran kaikki on näyttänyt lupaavalta, kunnes kakku yhtäkkiä lätsähtää uunissa, tai kakku kohoaa epätasaisesti tms. Laitan tähän kakkupohjan ohjeen kuva kuvalta jos tästä olisi jollekin apua. Tällä ohjeella olen onnistunut jokaisen kakun kanssa erittäin hyvin ja pohjasta on tullut juuri sellainen kuin omasta mielestäni sen tulisi olla. Nykyään teen kakkupohjat tällä ohjeella.
Tässä vielä taulukko josta saat hieman viittausta siitä, kuinka monta munaa eri kokoisiin vuokiin voisi mennä.
vuoan halkaisija pyöreä: 15-18 cm 20-22cm 24cm 26cm 28cm 30cm
vuoan halkaisija neliskulmainen: 12-15cm 18-20cm 22cm 25cm 28cm 30cm
munien määrä kpl 2 kpl 3 kpl 4 kpl 5-6 kpl 7-8 kpl 9kpl
Taikina esim 26cm vuokaan
munia 5-6 kpl
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja joista voit halutessasi korvata osan esim 1/2 dl perunajauhoilla (lisään joukkoon varmuuden vuoksi pienen hyppysellisen leivinjauhetta ihan varmuuden vuoksi, vaikka sitä ei varmaankaan edes tarvitsisi)
(1 tl vaniljasokeria)
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitel reunat. Ota kolme samankokoista kuppia tai mukia. Riko munat yhteen kuppiin. Lisää toiseen mukiin saman verran sokeria. Kolmanteen mukiin jauhot.
Kaada kulhoon munat ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella vaahto kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahtoon tulee jäädä vatkaimesta hetkeksi aikaa selkeä kuvio.
Sihtaa joukkoon jauhot.
Sekoita jauhot varovaisesti munavaahtoon puhtaalla kädellä. (muista poistaa myös sormukset yms ennen käsien pesua)
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia alimmalla tasolla kunnes kakku on kypsä. (kiertoilmauunissa paistan 150 asteessa noin 35 minuuttia alimmalla tasolla.) Kokeile kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista vielä hetki.
Ota kakku uunista. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.
Kommentit