Kookoksen ja limen ystävän herkkuserbetti. Helppo valmistaa ja niiiiiin hyvääää! Lintu75: mä uskon että sä ainakin ihastut kanssa tähän!

Linnun kanssa pähkäiltiin äskettäin että sorbettiin ei tule maitotuotteita, kun taas serbettiin tulee, jolloinka tämä on siis serbetti! ;O)

124369.jpg

vajaa litra valmista kookossorbettia:

2 1/2 dl maitoa

2 dl kookoskermaa tai 2 dl kookosmaitoa

1 limetin mehu aj raastettu kuori

1 dl sokeria

1 liivatelehti

2 dl kuohukermaa

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kaikki muut ainekset paitsi kuohukerma, nosta liedeltä ja lisää liivate ja sekoita kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä. Kaada kookosmaito pakastuksen kestävään astiaan.  Pakasta sorbettia pari tuntia ja vatkaa seosta kevyesti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja lusikoi se varovaisesti kookosmaidon joukkoon ja sekoita kevyesti. Pakasta taas pari tuntia ja vatkaa seosta. Pakasta vielä pari tuntia ja vatkaa seosta. Anna sorbetin jäätyä kovaksi muutaman tunnin ja ota palloja pallokauhalla tai lusikoi annoskulhoihin ja tarjoa esim. limenviipaleiden tai vadelmakastikkeen kanssa.

Vadelmakastike: 2 dl pakastevadelmia, 3 rkl vaahterasiirappia, 1-2 rkl sokeria, 1 tl sitruunamehua, 1 rkl vettä.  LAita kaikki ainekset tehosekoittajaan ja sekoita tasaiseksi kastikkeksi. Kastike muuttuu juoksevammaksi kun se sulaa kunnolla.

124024.jpg