Helppotekoinen ja mehevä arkiruoka joka syntyy yksinkertaisista aineksista. Ruoka sopii hyvin myös opiskelijabudjetilla kokkaaville. =)

527916.jpg

Tonnikalalasagne (noin 20cm x 30 cm vuokaan)

Juustokastike:

40g -50g voita tai flora culinessea

1 dl vehnäjauhoja

noin 1l maitoa

1/2 tl suolaa

1/2 - 1tl kuivattua timjamia

1 rkl tuoretta tilliä (1/2 tl kuivattuakin käy)

1 dl juustoraastetta esim Emmental

mustapippuria myllystä

Tonnikalakastike:

2 prk tomaattimurskaa

2 prk tonnikalapaloja vedessä

2-4 valkosipulinkynttä

1/2 - 1tl suolaa

mustapippuria

1/2 -1 tl timjamia

lisäksi kirsikkatomaatteja, tuoretta  tilliä ja 2 dl juustoraastetta

Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta liedeltä ja lisää noin puolet maidosta. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää loput maidosta ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua välillä hämmennellen kolmisen minuuttia. Lisää suola, mustapippuri, tilli ja timjami. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoiat tasaiseksi.

Kaada tomaattimurska kulhoon ja mausta valkosipulimurskalla, mustapippurilla, timjamilla ja suolalla. Valuta tonnikala ja sekoita joukkoon.

Voitele vuoka ja lusikoi  tonnikalakastiketta hieman pohjalle. Levitä kerros lasagnelevyjä päälle. Laita vuorotellen tonnikalakastiketta ja juustokastiketta, lasagnelevyjä vielä noin 2 kierroksen verran, viimeiseksi tulee lasagnelevyjen päälle kerros juustokastiketta. Huuhtele tomaatit ja halkaise. LAdo  puolikkaat juustokastikkeen päälle ja ripottele pinnalle tilliä ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30-40 min. Paistoin tämän kiertoilmauunissa keskitasolla 150 asteessa, 30 minuuttia, viimeiseksi 10 minuutiksi  peitin vuoan foliolla ettei pinta pala. Anna vetäytyä 10 minuttia paiston jälkeen. Tarjoile esim raikkaan vihersalaatin kanssa.