Tämän ohjeen olen saanut vanhalta koulukaveriltani. Nämä ovat ihania pieniä juustoisia pikkusuolaisia ja sopivat hyvin kahvipöytään. Homejuuston voi hyvin jättää pois jos siitä ei tykkää! En osaa tehdä näistä kovinkaan kauniita, mutta maku on hyvä. Kannattaa kokeilla.

191907.jpg

Juustotangot

100g emmental juustoraastetta

ripaus suolaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100g margariinia

2 rkl kylmää vettä

pinnalle:

1 muna

50g juustoraastetta (emmental ja sinihomejuustomuruja)

Sekoita kuivat aineet juustoraasteeseen. Nypi joukkoon margariini. Lisää kylmä vesi, sekoita nopeasti. Jos taikina jää kovin löysäksi lisää vielä hieman jauhoja kunnes taikina on lusikalla muotoiltavissa. Muotoile taikinasta leivinpaperin päällä levy. Kääri leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi kovettumaan. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä noin 1/2 cm paksuiseksi levyksi.  Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraaste ja murut. Leikkaa tangoiksi ja nosta tangot leivinpaperille erilleen. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-12min. Juustotangot säilyy kuivassa rasiassa noin 2 vkoa.