Broilerista ja kasviksista tehtyjä wokkeja löytyy varmaan tuhat eri versiota, tässä meillä usein tehty ohje! Kaali sopii myös erittäin hyvin wokkiruokiin, bambu antaa ruoalle eksoottisen vivahteen ja suolapähkinät korostavat kivasti kasvisten makua.

43726.jpg

Ainekset 4 hengelle:

400g broilerin filesuikaleita valkosipulimarinadissa

1 valkosipulinkynsi

3 porkkanaa

pala keräkaalia

1 prk bambunversoja

1 prk minimaissia

1/2 punainen paprika

1 dl vihreitä pitkiä papuja

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä (tai inkiväärijauhetta)

suolapähkinöitä

Kuori ja pilko kasvikset n 1cm X 4cm palasiksi. Huuhtele bambun versot haaleassa vedessä ja valuta, valuta myös minimaissi ja pilko pitkät maissit pienemmäksi. Poista paprikasta siemenet ja pilko suikaleiksi.

Kuulota porkkana ja kaali tilkassa öljyä, koko ajan käännellen, kunnes kaali muuttuu hieman läpikuultavaksi ja porkkana pehmeämmäksi. Nosta kuulotetut suikaleet wokkipannusta kulhoon odottamaan. Ruskista broilerinsuikaleet.  Lisää porkkana-kaalisuikaleet,  vihreät pavut, bambu ja maissi. Lisää murskattu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri, paista hetkenaikaa  ja lisää viimeisenä paprikasuikaleet wokkiin. Paista vielä pieni hetki käännellen kasviksia koko ajan.

Tarjoile Jasminriisin kanssa ja ripottele annoksen päälle suolapähkinöitä.