796856-tn_2F0042lowres.jpgEnnakkoluulottomille herkuttelijoille. Tein tätä salaattia tänään ensimmäistä kertaa, hieman alkuperäistä ohjetta muutellen ja tuli kyllä niin hyvää salaattia että lapsetkin söivät lautasensa tyhjäksi ilman pienintäkään valitusta! Rohkeasti vain kokeilemaan, en usko että petytte! (ulkonäkö ei ole enää ihan parhaimmillaan 6 tunnin seisomisen jälkeen mutta hyvää salaatti oli edelleen ;O)

90785.jpg

Hunajainen seesambroileri-couscoussalaatti marjoilla

ainekset 3-4:ään salaattiin:

450g valkosipulimarinoituja broilerinfilesuikaleita

1 rkl juoksevaa hunajaa

1/2-1 dl seesaminsiemeniä

couscousiin:

3 dl vettä

1/2-1 kanaliemikuutio

3 rkl juoksevaa hunajaa

25-50g voita (tai loraus oliiviöljyä)

1 punainen mieto chilipaprika

1 pkt fetajuustoa

lisäksi:

salaatinlehtiä (esim tammenlehväsalaattia tai ruukkusalaattia)

2 omenaa

n.1 dl mustikoita (tuore tai pakaste)

n. 10 kpl mansikoita (tuore tai pakaste)

Valmistusaika noin 15-20 minuuttia

Kiehauta vesi, hunaja ja kanaliemikuutio. Lisää couscoussuurimot ja nosta liedeltä, peitä kannella ja anna hautoa noin 10 minuuttia. Huuhtele chili, halkaise pitkittäin kahtia ja poista siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi. Pilko feta kuutioiksi. Lisää haudutetun kypsän couscousin joukkoon. Sekoita.

Ruskista broilerinfilesuikaleet pannulla oliiviöljyssä ruskeiksi. Lisää hunaja ja seesaminsiemenet. Paista  sekoitellen muutama minuutti että siemenet saavat hieman väriä. Huuhtele salaatinlehdet. Kuori ja viipaloi omena. Asettele lautaselle salaatinlehtiä, lusikoi päälle couscousia ja ruskistettu seesambroileri. Asettele omenaviipalet ympärille. Leikkaa mansikat viipaleiksi. Ripottele annosten päälle mansikoita ja mustikoita. Tarjoile ja nauti!

Alkuperäinen ohje on broileriruokia kirjasta.