Nämä nopeat ja helpot tikkuhyrrät ovat kivoja pikkusuolaisia vaikkapa kesän juhliin. Tämä täyte on erityisesti meidän perheen mieleen, mutta täytteitä voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan. Tikku on kiva koska sormia ei tarvitse sotkea rasvaiseen taikinaan.

637536.jpg

Aurinkokuivattu tomaatti-pesto tikkuhyrrät 24 kpl

1 pkt voitaikinalevyjä (sis 6kpl)

1 prk Pirkan aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

noin 6 tl vihreää pestoa

Tuoreita basilikan lehtiä

24 kpl cocktailtikkuja

 

637542.jpg

Nosta voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kun levyt ovat vielä hieman kohmeisia, levitä 1 tl pestoa jokaiselle levylle tasaisesti. Laita 2 aurinkokuivattua tomaattia toiseen päähän levyä. Lado muutama tuore basilikanlehti tomaattien viereen. Rullaa levy napakalle rullalle aloittaen tomaattipäästä, niin että tomaatti jää keskelle rullaa. Pistele neljä cocktailtikkua rullaan sauman kohdalle tasaisin välein. Leikkaa rullat neljään osaan ja kumoa leivinpaperille kyljelleen. Huom! Jos taikina on ehtinyt sulaa kokonaan, laita rullat hetkeksi pakkaseen kovettumaan. Rullat on helpompi leikata kun ovat hieman kohmeisia. Pehmeä sulanut taikinarulla leviää helposti leikattaessa. Paista tikkuhyrriä 200 asteisessa uunissa noin 15-20 min kunnes hyrrät ovat kauniin värisiä ja ovat kypsiä. Kiertoilmauunissa paista 175 asteessa 20 min. Tikkuhyrrien halkaisija on noin 7 cm kypsänä.