1889207.jpg

Tänään meillä vietettiin nuorimman tyttäremme 3v syntymäpäiviä. Minulla on ollut kaapissa jemmassa ihana satulinna koristesetti jo pidemmän aikaa, mutta en ole saanut sitä aikaisemmin tehdyksi. Kaapista löytyi myös sokerimassaa joka piti käyttää pois. Päätin käyttää sokerimassan ja samalla testata linnakakkua.

Linnakakun tekeminen on aika helppoa ja hauskaa, sillä pakkauksessa on kaikki tarvittavat linnanosat, mutta suosittelen varaamaan hieman enemmän aikaa kakun koristeluun. Koristelu vaatii jonkin verran näpertelyä ja koristeosat kannattaisi valmistella etukäteen, niin juhlapäivänä ei tarvitse kuin kasata kakku.

Tein kuitenkin kakun pohjista alkaen tänään aamulla ja täytyypi tunnustaa, kyllä siihen vierähti muutama tunti. Huomattavasti tarkempaa jälkeä saa aikaiseksi, kun aikaa on reilusti, eikä tarvitse hosua. Tomusokerikin loppui keskenkaiken ja osa koristeista jäi laittamatta. Sain kakun valmiiksi juuri ennenkuin ensimmäiset vieraat ajoivat pihaan. Kävi siinä kiireessä ja rytäkässä myös harmillinen mokakin kantaessani kakun keittiön pöydältä kahvipöytään. Kaikki tornit eivät olleetkaan  vielä kovettuneet kunnolla kiinni ja niinpä muutama torni kaatui! =( Kaatuneiden tornien koristeet meni tietysti pilalle ja niinpä kakkuun jäi pystyyn vain 5 tornia. Hädissäni paikkailin ja korjailin minkä pystyin. Rumat kaatuneiden tornien kiinitysjäljet piilotin sokerikukkasilla. Mutta kiva kakku tästä silti tuli ja ennenkaikkea itse synttärisankari oli kakustaan aivan haltioissaan! :)

Leivoin kaksi kakkupohjaa. Toinen halkaisijaltaan hieman pienempi, (halkaisija noin 18cm) ja toinen isompi (24cm). Munia siihen meni 8 kpl. Kakun täytteenä oli mansikkarahkaa ja banaania. Sokerimassan alle levitin kakun pintaan eristeeksi ohkaisen kerroksen sokericremeä, ettei kuorrute sula kakun kosteudesta.

Kuorrutin kummatkin kakut valkoisella sokerimassalla. Pienemmän kakun kuorrutin myös pohjasta. Nostin kakut jääkaappiin ja valmistelin koristeosat. Värjäsin sokerimassaa liilaksi ja päällystin sillä tornin huiput. Pintaan painoin liilaksi värjättyjä kookoshiutaleita. Vihreäksi ja liilaksi värjätyllä tomusokeri-valkuais seoksella pursottelin ikkunat ja lehdet. Kukat tein eri kokoisilla kukkaleikkureilla pinkiksi värjätystä sokerimassasta jotka kiinnitin tomusokeri-valkuaisseoksella koristeisiin kiinni.

1889205.jpg

Ikkunat, ovi, tornit ja katonharja on valkoista muovia jotka voi sitten koristella miten itse haluaa ja sitten vain painetaan koristeltu osa osan takaosassa olevalla piikillä kiinni kakun pintan. Osia tähän settiin kuuluu kokonaisuudessaan huimat 32kpl! Samaisilla linnakakku osilla pystyy tekemään monta erillaista linnaversiota tai vaikkapa jotain ihan muuta. Sitten vain mielikuvitusta käyttöön  ja kakkuja tekemään. :)

Sokerimassa, satulinna-setti, elintarvikevärit, kukkaleikkurit ja pursotinteriä voi ostaa esim täältä.