Kevyt ja raikas hyytelökakku, välipalalle tai jälkkäriksi. 44064.jpg

5 dl rasvatonta piimää

4 dl vähäkalorista mansikkakeittoa

2 dl vadelma tai mansikka funlight tiivistettä

15 liivate levyä

1 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria tai makeutusainetta

2 rkl sitruunamehua

Banania, kiiwiä, hunajamelonia, omenaa, viinirypäleitä

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen isoon astiaan 10 minuutiksi. Kaada piimä kulhoon, lisää mansikkakeitto. Mausta vaniljasokerilla, sokerilla (tai makeutusaineella) ja sitruunamehulla. Kuumenna mehu kuumaksi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivatemehu piimä-mansikkakeittoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja nosta kylmään hyytymään 3-4 tunniksi, mieluiten yön yli. Kumoa hyytynyt piimä-mansikkakeittoseos lautaselle ja tarjoa hedelmien ja mansikkakeiton kanssa.

Huom! Jos hyydyke ei irtoa vuoasta, kasta kakkuvuoka pariksi sekunniksi kuumaan veteen niin hyydyke irtoaa paremmin.

Jos et halua käyttää makeutusainetta, eikä kakun tarvitse olla niin vähäkalorinen, käytä tilalla tavallista mansikkakeittoa ja sokeria. Funlightin tilalla voit käyttää vaikkapa esim kotitekoista mansikkamehua. Voit myös tehdä hyydykkeen pelkästä piimästä, lisää silloin sokeria hieman ohjetta enemmän.