Nämä muffinit ovat liköristä tehtyinä enemmän aikuiseen makuun, mutta mehuun tehtyinä maistuivat myös meidän lapsille.

113424.jpg

Kirsikka-suklaa muffinit

3 munaa

11/2 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

125g voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1/2 -1 tl kanelia oman maun mukaan

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3 rkl tummaa kakkaojauhetta

n 2 dl pilkottuja tuoreita kirsikoita kivet poistettuina

150g tummaa suklaata

1/2 dl kirsikkaliköriä tai vahvaa kirsikkamehua

1/2 dl kermaa (tai maitoa)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Yhdistä suklaarouhe ja pilkotut kirsikat. Yhdistä kerma ja liköri. Sekoita taikinaan rasva varovasti käännellen. Sihtaa jauhot joukkoon vuorotellen kermaliköörin kanssa. Kääntele kirsikkasuklaaseos joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Älä vatkaa, sekoita vain sen verran kuin on pakko. Lusikoi vuokiin ja paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Jäähdytä. Sulata loput suklaalevystä ja lusikoi jäähtyneiden muffinien päälle. Leikkaa kirsikoista pieni pala pois jotta saavat tasaisemman tartuntapohjan ja tökkää kirsikka suklaaseen.

Koristeluun voit käyttää myös sulatetun suklaa sijaan kermavaahtoa. Pursota kermavaahto muffinin päälle juuri ennen tarjoilua ja tökkää kirsikka päälle.