Kalkkunan jauheliha on myös kiva tuote. Teen siitä useimmiten pihvejä tai pyöryköitä. Pihvit paistan uunissa, jolloin säästän aikaa eikä tarvitse seisoskella koko aikaa hellan äärellä.

182543.jpg

Kalkkuna -porkkanapihvit 6 kpl

250g kalkkunan paistijauhelihaa

1 rkl oliiviöljyä

1 pieni sipuli

1 dl ruokakermaa

3/4 dl korppujauhoja

1-2 porkkanaa

2 rkl kookoshiutaleita (voi jättää pois jos haluaa)

1 rkl Pirkan vihreää currytahnaa

1muna

1/2 tl currymaustetta

ripaus mustapippuria

1 maustemitta suolaa

Laita korppujauhot ja kerma kulhoon turpoamaan hetkeksi. Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuulota sipulisilppua  öljyssä kullanruskeaksi. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää kulhoon kuulotettu sipuli, porkkanaraaste, muna, kookoshiutaleet, currytahna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina leivinpaperille kuuten kasaan ja taputtele lusikalla pihveiksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.  Tai paista pannulla kypsäksi. Tarjoile riisin ja esim kookos -limekastikeen kanssa.

Kookos -limekastike

1 valkosipulinkynsi

1 tl oliiviöljyä

1/2 limen mehu

1/2 prk kookosmaitoa

1 dl ruokakermaa

2 rkl kylmää vettä +1 rkl maizeenaa

1 maustemitta inkiväärijauhetta

1/2 rkl kurkumaa

1 maustemitta suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus valkopippuria

1/2 rkl siirappia

Murskaa valkosipuli ja kuulota öljyssä hetken. Lisää limenmehu, kerma, kookosmaito ja mausteet. Sekoita. Liuota maizeena kylmään veteen ja suurusta kastike. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia koko ajan pohjasta sekoittaen. Varo ettei kastike pala pohjaan. Tarjoile esim kalkkuna- tai broileripihvien ja riisin kanssa.