Ystäväni pyysi minua pari viikkoa sitten maalaamaan tuhkimon kuvan tyttärensä kakun päälle. Niinpä suhautin eräänä iltana heille kylään ja tässä on lopputulos. En ole ihmisen kasvoja aikaisemmin maalannut, jännitti hieman ja mietin itsekseni että tuleekohan tästä mitään! Jännitystä lisäsi se että sain yllättäen vielä erään toisen bloginlukijani yleisöksi. Jaiks! ;O) Heti alkuun täytyy sanoa, että ihmisten kasvojen maalaaminen ei ole helppoa. Jos epäröi omia maalaajantaitojaan, suosittelen kokeilemaan helpompia kuvia alkuun. Esim my little pony on huomattavasti helpompi. Kuva on maalattu elintarvikeväreillä vaahtokarkkitaikinalle, muutamaa päivää ennen kakun valmistusta. Juhlapäivänä ystäväni koristeli kakun ohjeideni mukaan. Kakku tuli 5 vuotiaalle tytölle. Vielä kerran, ONNEA SANNA! =)                                                                                                                              

250416.jpg

 

Kuvan maalaaminen:

Tarvitset marsipaania, vaahtokarkkitaikinaa tai sokerimassaa, tomusokeria tai maissijauhoja, kaulimen,teräviä hammastikkuja tai neula, korkealaatuisia siveltimiä, elintarvikevärejä (käytin tähän Bake & partyn värejä; valkoista, mustaa, pinkkiä, keltaista ja sinistä)

Kauli taikinasta kakun kokoinen parin mm paksuinen levy. Huolehdi ettei taikina tartu alustaan sihtaamalla maissitärkkelystä tai tomusokeria alustalle. Paina kakkuvuoan reunalla taikinalevyyn kevyesti jälki jotta näet missä kakun reunat kulkevat. Sommittele kuva asettelemalla ne taikinalevyn päälle. Huomioi että kakun reunoille ,kuvan päälle tulee mahdollisesti kermavaahtoa, joten reunat jäävät hieman piiloon. Voit toki kaulia myös koko kakun kokoisen levyn ja päällystää sillä koko kakun, älä silloin paina vuoan reunalla merkkiä. 

250404.jpg

Pisteytä kuvan ääriviivat neulalla tai hammastikulla. Näin sinun on helpointa jälittää kuva ja mittasuhteet pysyvät oikeina.Voit toki maalata kuvan myös vapaalla kädellä, ilman pisteytettyjä apuviivoja, mutta tämä helpottaa työskentelyäsi huomattavasti!250409.jpg

250412.jpg

Aloita kuvan maalaaminen vaaleimmasta sävystä pisteviivojen avulla.  Sekoita sopiva sävy esim lautasella. Ihoon kannattaa sekoittaa vaaleanpunaista ja vaaleankeltaista jotta iho tulee mahdollisimman luonnollisen väriseksi. Tässävaiheessa ei haittaa jos väriä menee hieman reunan yli, sillä kuva rajataan viimeiseksi tummemmalla sävyllä ja taustakin kannattaa maalata. Ainakin Bake & partyn värit toimivat kuten peitevärit, joten voit maalata kuivuneen maalin päälle toista väriä. Voit maalata kasvoihin varjoja yms sekoittamalla hieman tummempaa väriä. Silmät maalataan ensin maalamalla pohja valkoiseksi. Sen jälkeen iiris ja viimeiseksi rajataan iiris ja maalataan mustuainen.

Kun mustuainen on kuivunut maalaa pilkku valkoista väriä antamaan katseeseen pilkettä.

250549.jpg

Huulet maalataan ensin tummemmalla sävyllä. Ja keskiosaan maalataan päälle vaaleammalla sävyllä. Näin huulet tulevat kolmiulotteisemmiksi. Tässä kuvassa pisteytin vain suun keskiosan ja maalasin huulet vapaalla kädellä. Myös silmistä pisteytin vain silmien alareunat ,kulmakarvoista kohdat joista kaari alkaa ja päättyy.

Kasvojen rajaukset tein sekoittamalla ruskeaan väriin hieman punaista jolloin ruskeasta tulee lämpimämpi ja pehmeämpi.

Hiuspantaan olen sekoittanut sinistä ja valkoista. Hiuksiin sekoitin keltaista, hitusen punaista ja ruskeaa ettei keltainen sävy ole liian räikeä.

Hiukset maalasin ensin kellertävällä sävyllä, sitten maalasin pannan ja lopuksi rajasin hiukset punaruskealla

Taustassa on pinkkiä, valkoista ja sinistä

Annan kuvan kuivahtaa,leikkaa reunoja myöten kakun kokoiseksi ja säilytä kevyesti peitettynä (esim leivinpapreilla tai foliolla) ettei pintaan tartu roskia. Huolehdi kuitenkin ettei folio tai leivinpaperi kosketa maalattua pintaa tai kuvasta saattaa irrota väriä. Kuvan voi maalata jo muutamaa päivää aikaisemmin.

250418.jpg

Tässä kakku valmiina. Tein kotona vielä muutaman helpon sokerimassakukkasen jotka vein juhlapäivänä mukanani juhliin. Niillä sai kauniin viimeistelyn ihanan herttaiseen prinsessakakkuun.