mansikka3.jpg

Nyt alkaa mansikka aika. Minitakapihallamme on muutama mansikan taimi. Nyt yritämme epätoivoisesti varjella niissä kasvavia mansikoita metsän eläimiltä ja räkättirastailta. Millaisia keinoja te muut olette käyttäneet suojataksenne marjoja kärkkäiltä marjavarkailta?

Levitimme viimekesänä rastasverkkoa taimien päälle, mutta kesän aikana jäi kaksi rastasta verkkoon kiinni ja toinen niistä loukkaantui ja kuoli. En ole mikään rastaiden lähin ystävä, mutta silti se tunti pahalta! =(

Mikä muu, linnuillekkin miellyttävämpi keino, auttaisi pitämään nuo röyhkeät varkaat loitolla? Kertokaa omia kokemuksianne, jospa tänäkesänä saisimme sitten edes muutaman omanmaan mmansikka2.jpgansikan! =)

Olen joskus kuulluut perunoista jotka peitetään foiliolla ja siihen tökitään sulkia, koko komeus lähipuuhun roikkumaan, teos esittää sitten jotain isoa lintua. =)

Olen myös kuullut foliosuikaleiden ripustamisesta lähimaastoon....

Äitini neuvoi maalaamaan pienehköjä kiviä punaiseksi ja levittelemään niitä marjapensaiden yms lähietäisyydelle, jolloin linnut oppivat ettei siinäkohdassa olevat marjat ole syötäviä! =)

Käytännössä ei ole vielä kokemuksia toimiiko näistä mikään. =)