Ekku vinkkasi maustamaan broiskun rintafileen punaisella pestolla. Koska mulla on menossa joku pestokausi, niin olihan mun ihan pakko sitä heti kokeilla! Jestas että tulikin hyvää!!! Kiitos Ekku vinkistä!

Keitettyjä vihreitä papuja oli kanssa pakko heti saada kun näin niitä kaupassa, tarjoiltuna voisulan kanssa, nami, nami! =)156762.jpg

Pestolla maustetut broilerin rintafileet:

1 broilerin rintafile syöjää kohden (käytin valkosipulimarinoituja)

noin 1/2-1 rkl Pirkan punaista pestoa rintafilettä kohden

pinjansiemeniä

Pyyhi talous-paperilla rinta-fileen pinnasta suurin osa marinaadista pois. Leikkaa broiskun paksummasta päästä syvä viilto rintafileen sisään ikään kuin taskuksi. Laita pestoa taskun sisälle.  Hiero pestoa vielä fileen pintaan. Lado fileet voideltuun uuni-vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on kauniin ruskea, (en ottanut aikaa mutta noin 40 min) . Kun fileet ovat olleet uunissa noin 30 minuuttia, ripottele pinnalle pinjan siemeniä, laita takaisin uuniin ja paista vielä 10-15 minuuttia.

 

Keitetyt vihreät pavut:

vaha- tai taitepapuja (pidän itse enemmän taitepavuista)

vettä

suolaa

voita

Huuhdo pavut ja poista kannat. Keitä pavut miedosti suolatussa vedessä, noin 8 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele pavut nopeasti kylmällä vedellä pysäyttääksesi kypsymisen. Sulata voi sulaksi ja kaada papujen päälle juuri ennen tarjoilua.