Kehäkukkien terälehtiä voi hyvin käyttää kakkujen koristelussa tai leivonnassa. Terälehtien maku on mieto, mutta terälehdet antavat kaunista väriä leivonnaisiin.Tämän vuoden osalta kehäkukat ovat jo kukkineet, mutta ensikesää odotellessa, kannattaa pitää mielessä kokeilemisen arvoinen juttu. :)

1000406.jpg

Kehäkukka -sitruunamuffinit (24 pientä tai 12 isoa muffinia)

3 munaa

1,5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia tai noin 90g sulatettua rasvaa

1 dl vettä

1 sitruunan raastettu kuori + 1 sitruunan mehu

4 - 5 kehäkukan terälehdet

kuorrutukseen:

2-3 dl tomusokeria

noin 1 tl situunamehua

noin 12- tl vettä

koristeluun kehäkukan terälehtiä

Pese  sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa, ölä raasta mukaan valkoista osaa koska siitä tulee kitkerää makua. Purista mehu ja lisää se veteen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kuoriraaste. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen kolmessa erässä jauhoja, rasvaa ja sitruunamehua. Kääntele varovaisesti sekaisin. Lisää lopussa kehäkukkien terälehtiä joukkoon. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa kiertoilmauunissa (200 asteessa tavallisessa uunissa) noin 15-20 minuuttia. Ota muffinit uunista. Tee tomusokerista, sitruunamehusta ja vedestä niin paksu tahna että valuttaessasi sitä kulhoon, kuvio tasoittuu muutamassa sekunnissa. Valuta tahna muffinien päälle ja ripottele päälle terälehtiä ennenkuin sokerikuorrute kovettuu.