Maistoin tässä muutama päivä sitten kakkua jossa oli mustaherukka- ja suklaamoussea keroksittain. Ihastuin tuohon yhdistelmään kovasti sillä hieman kirpakka mustaherukka tasapainottaa kivasti makeaa suklaamoussea. Ohjetta en kuitenkaan saanut, joten piti hatusta vetästä ohje, hyvää siitä jokatapauksessa tuli. Tuoreet mansikat olivat kuin piste i:n päälle! :o) Todella helppo tehdä ja koristelukaan ei vie aikaa kuin muutama minuutti. Kakku kannattaa tehdä kuitenkin pari päivää etukäteen, jotta sen maut saa kunnolla tasaantua. Tämä oli hyvää, tätä meillä tehdään toisenkin kerran.  =)

74062.jpg

1 Pohjan ainekset: (tee kaksi suklaakääretorttupohjaa)

3 munaa

1 dl sokeria

1/2 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Suklaatäyte:

200g tummaa suklaata tai taloussuklaata

1 muna

1/2 dl sokeria

2 1/2 dl flora vanillaa

5 liivatetta

1 rkl vettä

Mustaherukkatäyte:

1 1/2-2 pss mustaherukoita

1 dl vahvaa mustaherukkamehutiivistettä

5 liivatetta (2 1/2 tl liivatejauhetta)

1 rkl vettä

1 valkuainen

1/2 dl sokeria

200g tuorejuustoa tai maitorahkaa

Kiille:

 2 dl mustaherukkatiivistettä

2 liivatelehteä

1 tl kiehuvaa vettä

Mansikoita ja mustaherukoita

Kostutukseen vahvaa mustaherukkamehua

POhja:Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti käännellen sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia. Kumoa pohja kevyesti sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi. Tee toinen samanlainen pohja. Jäähdytä pohjat.

Esivalmistelut: Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan. Laita pohjat päällekkäin. Leikkaa irtoreunavuoan pohjan avulla kumpikin kääretorttupohja irtopohjavuoan kokoiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja laita toinen kakkupohjista vuokaan. Kostuta vahvalla mustaherukkamehulla.

Suklaatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna n 1 rkl vettä kiehuvankuumaksi ja sulata liivatteet veteen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja sula suklaa. Lisää munavaahto varovasti käännellen. Valuta ohkaisena nauhana liivatevesi suklaavaahdon joukkoon, kokoajan sekoittaen. Kaada suklaamousse pohjan päälle. Nosta hetkeksi (noin 15 min) kylmään hyytymään.

Mustaherukkatäyte: Laita liivatteet sillä aikaa likoomaan kylmään veteen. Kaada puolet mehusta ja mustaherukat kattilaan ja keitä herukoita muutama minuutti. Kaada herukkamössö siivilään ja anna valua kulhoon. Painele/hiero herukkamössöä siivilää vasten esim vuolijalla, niin että saat mahdollisimman hyvin kaikki mehut mukaan. (huom! lusikoi mukaan myös siivilän alle kertynyt paksu herukka"sose"). Lisää mukaan loput mustaherukkamehutiivisteestä. Kuumenna seosta vielä hetken kasarissa jos se on ehtinyt jäähtyä. Nosta liedeltä.  Sulata liivatteet kuumaan herukkamehuun. Vatkaa valkuainen ja sokeri kuohkeaksi vahdoksi. Valuta ohkaisena nauhana mustaherukkamehu tuorejuuston (tai rahkan) joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää valkuaisnvaahto varovasti sekoittaen. Mausta sitruunamehulla.

Nosta toinen leikattu suklaapohja hieman hyytyneen suklaavaadon päälle. Kostuta vahvalla mustaherukkamehulla. Kaada herukkajuustovaahto suklapohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuumenna tilkka vettä mikrossa, sulata liivatteet veteen. Lisää 2 dl vahvaa mustaherukkamehutiivistettä joukkoon. Lusikoi varovasti herukkahyytelö kakun päälle ja anna hyytyä hetken. (Jos haluat liukuvärjäyksen pintaan, hyydytä kiille niin että pohja on hieman vinossa, jotta osa hyytelöstä valuu toiseen laitaan kakkua, varmista kuitenkin että koko pinta jää hyytelön alle). Koristele tuoreilla mansikoilla ja /tai mustaherukoilla ja nosta kakku kylmään maustumaan.

Irrottaessasi kakkua vuoasta, pyöräytä veitsellä reunan ympäri jolloin kakku irtoaa helpommin reunoilta.

Vinkki!  Marjat voi myös soseuttaa sauvasekoittimella hienoksi, jolloin marjojen maku vaan korostuu entisestään. Kuumenna silloin ainoastaan mehu ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä soseutetut marjat ja tuorejuusto ja lisää sitten vasta liivatemehu. (mun sauvasekoitin hajosi, joten muussasin marjat siivilän läpi ;o)