Tämä laihduttajallekkin sopiva ruoka maistuu maukkaalta, mutta on silti vähärasvainen. Painonvartijoien mukaan (ainakin joskus oli niin)makaroonia saa yhdellä aterialla syödä kohtuudella noin lautasellisen verran, ilman lisäpisteitä,  Täyttävä ja maukas ateria. Esikoisemme herkkuruoka. Huvitti kun hän ehdotti eilen, että tätä voisimme tarjota hänen synttäreillä vieraille. ;O)

199502.jpg

JAuheliha -kesäkurpitsakastike

450g vähärasvaista paistijauhelihaa

1 sipuli

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

1/2 keltainen paprika

1/2 punainen paprika

500g passeerattua tomaattia

2-3 dl vettä

2 valkoispulinkynttä

n.1 rkl flora culinessea

1 lihaliemikuutio

1 tl herbes de Provence yrttimaustetta

5 kierrosta Chili explosion maustetta

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

1/2 maustemitta valkopippuria

Nosta jauheliha lämpenemään huoneenlämpöön noin 30 min ennen valmistusta. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprikat, poista siemenet ja pilko kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja pilko kuutioiksi. Kaada kattilaan passeerattu tomaatti, laita liesi päälle keskilämmölle. Ruskista nopeasti jauheliha teflonpannulla ilman öljyä. (voi myös ruskistaa öljyn kanssa jos ei tarvitse olla niin kauheen kevyt) Mausta mustapippurilla ja valkopippurilla. Kaada jauheliha kattilaan tomaatin joukkoon. Lisää liemikuutio ja vesi, anna porista hiljakseen. Kuulota sipulia tilkassa flora culinessea. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja paista muutama minuutti. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Lisää kasvisten joukkoon. Paista vielä hetki. Ja lisää paprikakuutiot. Kääntele muutama kerta ja kaada kasvikset hiljakseen porisevan tomaatti -jauhelihaseoksen joukkoon. Sekoita. Tarjoile makaroonin, pastan tai perunan ja salaatin kanssa.