Tein tällaisen perhostäytekakun ystäväni tyttären 4-vuotis syntymäpäiville. Paljon onnea Oona! =) Kakun täytteenä oli rahkakermaa, mansikkaa ja ananasta. Kuorrutteena värjättyä kermavaahto-sokericreemiä. Sokericreemi on itsessään aika makea joten kermavaahto keventää sitä hieman, mutta massa on edelleen helppo pursottaa ja pysyy hyvin muodossaan.

94625.jpg

Kakkupohjana pyöreä 8 munan sokerikakkupohja: Jos teet kakun pienempänä esim 4 munan vuokaan, puolita ohje kokonaisuudessaan.

8 munaa

4 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

500g maitorahkaa

2 1/2 dl flora vispiä

2 rkl sokeria

2 rkl vanilliinisokeria

500g mansikoita

2 prk ananasmurskaa valutettuna

kostutukseen maitoa

Kuorrutus: sokericreemi+ kermavaahto

1 prk flora vispiä

200g suolatonta voita

n 400g tomusokeria

koristeina suklaarusinoita, lakunauhaa

keltaista, pinkkiä ja sinistä karamelliväriä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon huolellisesti mutta varovaisesti sekoittaen isolla metallilusikalla. Voitele ja jauhota korppujauhoilla iso kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 150 asteessa 1 1/2 tuntia kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä muutama minuutti ja kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla.

Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Leikkaa kakku keskeltä kahtia. Leikkaa vielä pienet kolmionmuotoiset palat pois puolikkaiden suoralta sivulta, jotta puolikkaat muuttuvat perhosen siipien mallisiksi. Säilytä pienet palat ja tee niistä myöhemmin perhoselle vartalo. Nosta allimat pohjan puolikkaat pyöreä selkä vastakkakin, kostuta kevyesti maidolla jos kakku syödään samana päivänä. Jos kakku syödään vasta seuraavana päivänä älä kostuta alimmaista pohjaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin ja vanilliinisokerin kanssa. Yhdistä rahka ja kerma. Levitä puolet kermarahkasta pohjan päälle. Valuta ananasmurska ja levitä ananas rahkan päälle. Nosta toinen kerros pohjaa ananaksen päälle. Kostuta pohjia maidolla hieman. Levitä loput kermarahkasta (säästä 2 rkl rahkaa perhosen vartaloa varten. Murskaa mansikat ja makeuta tarvittaessa hieman sokerilla. Levitä mansikkasose rahkan päälle. Säästä 1-2 rkl perhosen vartaloa varten. Nosta päällimmäinen kakkupohja päälle. Kostuta päällimmäistä kakkupohjaa hieman. Leikkaa ylijämäpaloista sopivan muotoiset palat ja kasaa niistä perhoselle vartalo ja levitä kerrosten väliin rahkaa ja mansikkasosetta.

94927.jpgTässä kakku on leikattu ja täytetty, vain kuorrutusta vailla. Tyttäreni oli tietämättäni, napannut sattumalta tässävaiheessa kuvan kakusta (olin itse unohtanut kuvata kakun valmistuvaiheet) joten laitan tämänkin tänne. Kuvasta selviää hyvin kuinka yksinkertainen kakun pohja on. =)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja noin 1/3 tomusokerista tasaiseksi massaksi, lisää 2 rkl kermaa ja loput tomusokerista muutamassa erässä ja vatkaa kuohkeaksi massaksi. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Lisää noin puolet kermavaahdosta sokericreemin mukaan. Levitä lastalla loput kermavaahdosta kakun päälle tasoittamaan pintaa.  Vatkaa kermavaahto-sokericreemiä hieman. Jaa massa 5:een eri kulhoon ja värjää haluamallasi väreillä. Tähän käytin pinkkiä, pinkkiä+sinistä=lilaa, toisen lilan värjäsin tummemmaksi jota käytin rajausvärinä, keltaista ja valkoista (massa on hieman kellertävä, valkoisella värillä saa puhtaan valkoisen massan) Vatkaa hetken vielä vatkaimella jos näyttää siltä että seos juoksettuu värjättäessä(vatkaus palauttaa massan kuohkeuden) Laita värjätyt massat pursotuspusseihin joissa tähtityllat ja tummanlilassa(rajausvärissä) pieni pyöreä tylla. Laita jääkaappiin muut värit paitsi tumma rajausväri.

Pursota rajausvärillä perhosen siipiin kuviot yms alueet jotka haluat täyttää eri väreillä. Pursota pieniä tähtiä vieriviereen täyttäen koko kakun pinnan rajaamiesi kuvioiden mukaan. (Tämän kakun valkoiset reunat pursotin lopuksi pelkällä kermavaahdolla.) Peitä suklaarusinoilla perhosen vartalo ja tökkää lakunarusta leikatut tuntosarvet päähän.

Vinkki! Tähän kakkuun käytin leivinpaperista taiteltuja pursotinpusseja(leikkasin saksilla kärjen poikki ja laitoin pussin sisälle metallisen pursotinterän, sillä massan määrät eri väriä kohden ovat aika pienet. Pursotin tyllat olivat Wiltonin tähtiterä nr:18, sekä rajaukseen terä nr:3.

Piti vielä sanomani että kiitos Lintu75 kun lainasit tuon ison 8 munan kakkuvuokasi ja nuo paistoaikaneuvosi pitivät täysin paikkaansa, kiitos!! =)