Sain Kristalta tämän suklaa -banaanikakkuohjeen jo jonkun aikaa sitten, mutta nyt vasta sain kokeiltua tätä sillä aina oli joku ehtinyt popsia banaanit ennen kuin ne ehtivät kakkuun. Tästä tuli  todella hyvää! Kivaa vaihtelua kun banaanit ovat tässä kakussa kokonaisina paloina, useimmissa ohjeissa banaanit muussataan taikinan joukkoon. Tätä kannattaa kokeilla! Kiitos hyvästä ohjeesta Krista! =)

156729.jpg

Kristan suklaa -banaanikakku

2 munaa

2 dl sokeria

100g voita tai margariinia

1 dl vettä (laitoin maitoa)

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta

2-3 banaania

Kuorrute:(tähän kakkuun tein vajaan puolikkaan kuorrutteen ohjeesta)

3 rkl kuumaa kahvia

2 rkl sulatettua voita

n 2dl tomusokeria

n 2 rkl kaakaojauhetta(tummalla tulee mielestäni parempi)

1 tl vaniljasokeria

koristele kookoshiutaleilla tai strösseleillä. (käytin värjättyjä sokerirakeita)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja lisää siihen vesi ja sekoita. Jäähdytä ja lisää vaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada noin puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Viipaloi banaanit reilun 1-2cm kokoisiksi viipaleiksi ja lado taikinan pinnalle. Kaada loput taikinasta päälle. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Kuorrute: Sulata rasva ja lisää siihen kuuma kahvi. Sekoita. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele.

Olen tehnyt tämän kakun nyt kahteen kertaan. Ekalla kerralla laitoin kuorrutteeseen tavallista kaakaota ja mielestäni siitä tuli aika makea. Kuorrutetta tuli todella paljon ja kaiken lisäksi tumpelona sähläsin sen kanssa oikein kunnolla, joten jätin kuvaamisen suosiolla seuraavaan kertaan. ;O) En sitten tiedä, olikohan tarkoitus että koko kakku kuorrutetaan eikä vain päältä? Tokalla kerralla tein noin puolikkaan kuorrutteen ja laitoin tummaa kaakaota, sillä tuli mielestäni paremman makuinen kuorrute. Mutta joka tapauksessa, kakku on todella hyvää ja tätä tulemme tekemään vielä uudestaankin! =)