400g Lohta
ripaus suolaa
15-20 keskikokoista kiinteämaltoista perunaa
1 sipuli
1 rkl voita tai öljyä
nippu tilliä
3 munaa
2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 tl suolaa
1/2-1 tl valkopippuria
1/2-1 tl sitruunapippuria
Kuori ja viipaloi perunat. huuhdo kevyesti lävikössä. Kuori ja silppua sipuli. Kuulota sipuli voissa luööan keltaiseksi, älä ruskista. Lado vuokaan puolet perunaviipaleista. Poista kalasta ruodot. Suolaa lohi kevyesti ja kuutioi. Laita lohi, sipuli ja reilu kerros tilliä perunoiden päälle. Lado loput perunat. Sekoita munat, kerma, maito ja mausteet, kaada perunoiden päälle. Paista 175-200 asteisessa uunissa 1- 11/2 tuntia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta kauniin ruskea.
OHje on peräisin Gloorian parhaat reseptit kirjasta.
Kommentit