49284.jpg

400g Lohta

ripaus suolaa

15-20 keskikokoista kiinteämaltoista perunaa

1 sipuli

1 rkl voita tai öljyä

nippu tilliä

3 munaa

2 dl kermaa

2 dl maitoa

1 tl suolaa

1/2-1 tl valkopippuria

1/2-1 tl sitruunapippuria

Kuori ja viipaloi perunat. huuhdo kevyesti lävikössä. Kuori ja silppua sipuli. Kuulota sipuli voissa luööan keltaiseksi, älä ruskista. Lado vuokaan puolet perunaviipaleista. Poista kalasta ruodot. Suolaa lohi kevyesti ja kuutioi. Laita lohi, sipuli ja reilu kerros tilliä perunoiden päälle. Lado loput perunat. Sekoita munat, kerma, maito ja mausteet, kaada perunoiden päälle. Paista 175-200 asteisessa uunissa 1- 11/2 tuntia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta kauniin ruskea.

OHje on peräisin Gloorian parhaat reseptit kirjasta.