Tässä on valmistusohje vaahtokarkkikuorrutteelle kuvien kera. =)

Ainekset: 400g vaahtokarkkeja, noin 1 1/2 pkt tomusokeria (mulla meni hieman yli yksi paketillinen kun laitoin 1 1/2 rkl vettä), 1 1/2-2 rkl vettä ja halutessasi 1-2 tl esanssia.

69321.jpg

Sihtaa noin puolet tomusokerista kulhoon valmiiksi odottamaan. Voitele hyvin kevyesti kuumuutta kestävä kulho kasviöljyllä. Kaada vaahtokarkit kulhoon ja lisää vesi, kuumenna niitä mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla,(800W) joka välissä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi. Yhteensä noin 2 minuuttia mikrosta riippuen.

69324.jpg Tee tomusokeriin keskelle kuoppa ja kumoa sulaneet vaahtokarkit tomusokerikuoppaan. Voitele käsiäsi hieman kasviöljyllä estääksesi taikinaa tarttumasta käsiisi. Taikina on erittäin tahmeeta tässä vaiheessa.

69326.jpg Alusta loput tomusokerista vaahtokarkkisulaan, lisää tomusokeria vähän kerrallaan.

69333.jpgVaivaa kunnes seos on tasaista ja sileetä ja irtoaa kulhon reunoilta ja muuttuu kiinteäksi sileäksi palloksi. Kääri taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja anna seistä mielellään seuraavaan päivään huoneen lämmössä estääksesi taikinasta tehtyjä kuvioita kutistumista. VAahtokarkkifondantti säilyy oikein säilytettynä pari viikkoa.

Kun alat leipoa taikinasta kuorrutetta tai hahmoja pehmitä taikinaa hieman laittamalla se mikroon noin 20 sekunniksi. Lisää sihdattua tomusokeria jos taikina menee liian tahmeaksi.