Annika lähetti minulle tämän suklaa-pähkinäpikkuleipä ohjeen, Kiitos vain, kokeilimme sitä eilen ja teimme niitä syntymäpäivillemme.  Hyvää oli ja hyvin meni keksit kaupaksi. Tein hieman suurempia keksejä ja hieman pienempiä. Näistä saisi myös oikein hyviä jos taikinaan lisäisi kaakaojauhetta.

550103.jpg

Reseptin alkuperä on Amerikkalainen Sunsetin keittokirja ”Easy Basics for good cooking”

Oatmeal Chip Cookies

 

1 kuppi (250g) voita tai margariinia, sulatettuna

1,5 kuppia (3 3/4 dl)fariinisokeria

2 kananmunaa

1 teelusikallinen vanilliinisokeria

1,5 kuppia (3 3/4 dl) jauhoja

2,5 kuppia (6 1/4 dl) kaurahiutaleita

2 teelusikallista leivinjauhetta

1 teelusikallinen suolaa

Iso paketti ”12 oz semisweet chocolate chips”. (Esim pienennettynä n. 100g talous suklaata)

1 kuppi pienemmiksi leikattuja saksanpähkinöitä (olen leikannut n. 4 osaan) (laitoin 70g pussin)

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen (350 F). Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat ja vanilliinisokeri. Sekoita taikinaan jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola; sekoita hyvin. Lisää suklaa ja pähkinät. Ruokalusikka on hyvä mitta, jolla ottaa taikinaa leivinpaperin päälle, näitä voi myös tehdä suurempiakin ”Amerikan malliin”. Uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes saavat hieman väriä.

550113.jpg

Koska taikina oli aika paksua ja muotoiltavaa, taputtelin taikinan leivinpaperille keksin muotoisiksi. Ne paistuivat juuri sellaisiksi kuin olin taputellut. Kohosivat hieman mutta eivät juurikaan levinneet sivuillepäin. Näistä saisi hauskoja mutokeksejä muotoilemalla ne vaikka sydämen malliin tms. =)