Homejuuston ja kanan yhdistelmä on mielestäni aika erikoinen. Yhdistelmä on sellainen että siitä joko tykkää kovasti, tai sitten sitä ei voi sietää! Meillä tykätään! Jos et pidä homejuustosta, Mustapekka sopii myös tähän ruokaan hyvin. =) Tämä on erittäin helppo valmistaa.

47405.jpg

1/2 - 1 rintafile syöjää kohden (käytän valkosipulimarinoituja)

3-4 omenaa

2 dl ruokakermaa (tai juhlavasti kuohukermaa)

80-100g Aurajuuston muruja tai 1 mustapekka

hyppysellinen tuoretta tai kuivattua rosmariinia

mustapippuria

kevätsipulia tai purjoa

Ruskista rintafileet nopeasti pannulla kauniin ruskeiksi ( ei tarvitse olla ihan kypsä sisältä). Leikkaa ruskistetut fileet puoliksi. Pese omenat huolellisesti , poista siemenkodat ja viipaloi lohkoiksi. Lado kanan rintafilepalat ja omenalohkot vuokaan. Ripottele pinnalle aurajuusto/ mustapekka-murut. Mausta rosmariinilla ja mustapippurilla (mustapippuria ei tarvita jos käytät mustapekkaa). Kaada kaiken päälle kerma ja paahda 200 asteisessa uunissa n 30 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta purjoa tai kevätsipulia. Tarjoile riisin kanssa.

47422.jpg

Vinkki! Käytä keltaista ja punaista omenaa niin saat ruokaan väriä. (Omenan kuoren väri haalistuu/muuttuu kuumassa, joten säästä muutama punainen omenalohko ja lisää ruokaan vasta viimeisen 10 minuutin aikana.) =)