Sain Linnulta viikolla hieman herkkutatteja. En ole koskaan tehnyt niistä ruokaa, joten etsiskelin sopivaa ohjetta tateille. Tänään käydessämme tontilla, antoi tulevat naapurimme tämän risottovinkin. Kotimatkalla poikkesimme ruokakaupassa ja ostin italialaista Arborio risotto riisiä ja muita aineksia joita risottoon tarvitaan! Yllätyin kuinka helppo ja nopea ruoka oli valmistaa. Lopputulos oli aivan tajuttoman hyvää!!! Meidän esikoisemmekin suostui lopulta pienen uhmaamisen ja kiristämisen jäälkeen maistamaan risottoa. Neiti totesi ensimmäisen lusikallisen jälkeen että; Hei kuulkaas, täähän on sittenkin hyvää! ;O) Kuva ei nyt anna oikeutta tälle taivaalliselle herkulle, mutta suosittelen kokeilemaan tätä!

196161.jpg

Italialainen Herkkutatti risotto

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2 dl tuoreita herkkutatteja putsattuna ja pieneksi pilkottuna

1 keskikokoinen sipuli

2 rkl voita

3 rkl oliiviöljyä

3 dl Italialaista Arborio risotto riisiä

noin 1 ½ litraa vettä

1 kanaliemikuutio

noin 100 g parmesaanijuustoa

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

valmistusaika noin 20-25 minuuttia

 

Putsaa sienet ja pilko pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota sipulia voissa pari minuuttia. Lisää pilkotut tatit ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata kanaliemikuutio veteen. Jätä liemi sivuun odottamaan käyttöä. Pane oliiviöljy isoon paistokasariin ja lisää riisi. Kuullottele riisiä öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada kuumaa kanalientä riisien päälle, niin paljon että riisit peittyvät. Anna kiehua niin kauan että neste on melkein imeytynyt riisiin (noin 5 min). Lisää taas kanalientä niin että riisit peittyvät. Anna edelleen kiehua kunnes neste on taas imeytynyt (noin 5 min), lisää loppu kanaliemi sekä kuullotettu sipuli ja sienet. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Raasta parmesaani ja lisää joukkoon, mausta mustapippurilla ja sekoita. Tarjoile lämpimänä esim salaatin ja patonginpalan kanssa.

 

En muista ihan tarkalleen miten tuttavamme tätä tekee, mutta tässä siis ohje niin kuin minä tein. Hyvää tuli. =)

 

196219.jpg

Tomaattiruusu

Tein lautaselle koristeeksi tomaatinkuoresta ruusun. Pese tomaatti. Ala leikata tomaatin kuorta veitsellä kiertäen, ensin kantaosan niin että kantaosa jää kokonaiseksi. Tästä tulee ruusulle pohja. Jatka kuoren irrottamista kiertämällä veistä spiraalimaisesti tomaatin ympäri. (Ikäänkuin kuorisit omenaa). Älä katkaise pitkää kuorisuikaletta. Kun olet saanut kuoren kokonaan irti, pitkäksi suikaleeksi, ala kiertämään kuorisuikaletta kantaosan päälle ulkoreunasta sisäänpäin, niin että viimeiseksi työnnät kuorisuikaleen hännän ruusun keskelle. Ruusu on valmis. =)