Tänään söimme lounaaksi pehmeän maukasta ja ruokaisaa broileripiirasta , täytteessä maistuu  ihanat tuoreet yrtit omenan, kookoksen ja tuorejuuston kanssa.

105156.jpg

Piiras 30cm x 22cm vuokaan

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 dl kookoshiutaleita

1/2 dl emmentaljuustoraastetta

1 dl kermaviiliä

1/2 dl seesaminsiemeniä

1 1/2 dl floraculinessea (tai noin 125g voita tai margariinia)

1 muna

Täyte:

1 rkl ruokaöljyä

3 broilerin valkosipulimarinoitua rintafilettä

1 pieni sipuli

2 omenaa

1 valkosipulin kynsi

valkopippuria

n. 100g tuorejuustoa

1 dl kermaviiliä

1 muna

1/2 kookoshiutaleita

1/2 dl emmental juustoraastetta

(muutama kierros chili explosion maustesekoitusta)

1/2 dl tuoreita yrttejä silputtuna: persiljaa, timjamia, meiramia, rosmariinia

Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset nopeasti käsin tai koneella taikinaksi. Älä vaivaa enempää kuin on pakko. Nosta kylmään noin 30 minuutiksi. Valmista silläaikaa täyte.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta omenat. Kuulota sipulisilppua pannulla ruokaöljyssä hetken. Lisää suikaloitu broilerinfile. (leikkasin saksilla suikaleiksi suoraan pannulle). Ruskista broilerinsuikaleet ja lisää murskattu valkosipuli ja valkopippuri. Lisää omenaraaste ja kookoshiutaleet sekä silputut yrtit. Nosta liedeltä ja lisää tuorejuusto, sekoita kunnes tuorejuusto on sulanut. Jäähdytä hetken, riko munan rakenne pienessä kulhossa ja lisää  täytteen joukkoon. (jätä tilkka  piiraan  voitelua varten) Lisää kermaviili ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.

Kauli 2/3 taikinaa leivinpaperin päällä, vuoan malliseksi ja kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy leivinpaperin avulla vuokaan. Kauli kaulimella vuoan reunojen yli, ota ylimmääräinen taikina talteen. Pistele haarukalla muutama reikä pohjaan. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Kauli lopput taikinasta piiraan kokoiseksi kanneksi leivinpaperin päällä ja kumoa piiraan päälle. Nipistele reunat kiinni. Voitele munalla, pistele haarukalla muutamia reikiä kuoreen ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.