Mitä kauemmin liha saa uunissa hautoa, sitä mureampi ja maukkaampi siitä tulee.

39516.jpg

Ainekset:

n 300g naudan lapaa,ulko- tai kulmapaistia, 300g lampaan etuselkää tai lapaa ja 200g sian kasleria

tai

800g esim Pirkan karjalanpaistia (nautaa ja sikaa)

vettä

1tl suolaa

10 pippuria

 

Ota liha lämpenemään noin 30 mín etukäteen. Kuori ja pilko porkkanat reilun kokoisiksi paloiksi, pilko sipuli isoiksi lohkoiksi ja lado ne uunivuoan pohjalle. Ruskista nopeasti lihapalat 3 erässä pannulla, pienessä tilkassa öljyä, paista vain sen verran että lihat saavat kauniin paistetun värin. Kaada vettä pannulle ja kaada liemi ja lihat uunivuokaan porkkanan ja sipulin päälle. Lisää suola, pippuri ja vettä niinpaljon että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Laita uuniin hautomaan noin 175-200 asteeseen 3-4 tunniksi. Mitä kauemmin lihat saa uunissa hautoa sitä mureammaksi liha muuttuu.

Tarjoa keitetyn perunan tai perunamuusin kanssa.