Tein Päivänkakkaroita kukkasokerimassasta jonka ohjeen löydät täältä. Muotit ovat Wiltonin Daisy muotteja. Värjäsin pienen pakan massaa keltaisella geelivärillä. Lisäsin ihan pienen ripauksen punaista, ettei keltainen väri ole liian räikeä. Peitä keltainen massa kelmulla heti, ettei se kuivahda. Massa kuivuu nopeasti kovaksi, joten työskentele nopeasti ja käytä vain pieni määrä massaa kerrallaan.

278984.jpg

278972.jpg

Daisy kukkamuotit ja "kukka" työkaluja

Tee näin: Ota noin pingispallon kokoinen pala valkoista kukkasokerimassaa. Sulje loput massasta tiiviisti kelmuun ja ilmatiiviiseen rasiaan, koska massa alkaa kuivua heti kun se on kosketuksissa ilman kanssa. Sihtaa hitusen verran tomusokeria alustalle. Huom! vain sen verran tomusokeria kuin on pakko, estääksesi massaa tartumasta alustaan. Liika tomusokeri kuivattaa massan ja se alkaa halkeilla. Kauli massa ohkaiseksi tasaiseksi levyksi, tarkista ohkaisella lastalla ettei levy tartu kiinni alustaan. Ota kukkamuoteilla levystä kukkia.

278976.jpg

Paina kukat muotista vaahtomuovinpalaan pyöreäpäisellä työkalulla tms välineellä, niin että kukan terälehdet nousevat hieman ylöspäin.

278977.jpg

Anna kukan kovettua vaahtomuovin pällä muotoonsa. Käsittele kukkia hellävaraisesti, terälehdet menevät helposti poikki.

Kääri loput massasta kasaan ja muotoile palloksi. Voit lisätä pienen tipan vettä massan joukkoon, jos massa tuntuu hieman kuivalta ja alkaa murentua. Sihtaa taas hieman tomusokeria alustalle ja kauli uusi levy ja ota muoteilla lisää kukkia. Voit käyttää massaa niin kauan kunnes se kuivuu niin että se murenee käsiin. Kun massa on kuivunut liikaa, siitä ei voi enää muotoilla mitään, vaan massa murenee käsiin.

Muotoile keltaisesta massasta kukan keskelle pieni pyöreä pallo. Pinnan saat aidomman näköiseksi painamalla sitä siivilän verkkoa tai tyllinpalaa vasten. Liimaa keskiosa kukkaan pienellä pisaralla ohkaista tomusokeri-vesiseosta joka toimii liiman tavoin. Säilytä kukat huoneenlämmössä kuivassa ja ilmatiiviissä rasiassa.