Nukuin viimeyön todella huonosti. Jokin vaivasi minua. Aamulla herätessäni pohdin että monesko päivä tänään olikaan, sitten muistin yhtäkkiä että hertsileijjaa, meillähän oli eilen hääpäivä. Kumpikin oli täysin unohtanut sen tässä rakennushössäkässä. Niinpä leivoin sitten tänään hääpäiväkakun silläaikaa kun mieheni oli tontilla rakennushommissa.

718501.jpg

Olen pitkään haaveillut kirjakakkuvuoasta. Viimeinkin sain sellaisen hommattua ja sitähän piti päästä mahdollisimman pian testaamaan. Nyt tuli hyvä tilaisuus. Kirjavuokia voi ostaa esim Bake & Partysta. (linkki)

Kirjakakun voi myös toteuttaa vaikkapa kääretorttupohjasta, tai kahdesta neliskulmaisesta kakkupohjasta leikkaamalla. Mutta, täytyy jälleen todeta, että kyllä nämä valmiit muotovuoat ovat vaan niin helppoja ja käteviä. Kuka tahansa saa varmasti tällaisella vuoalla kakun joka jopa näyttää kirjalta eikä tarvitse leikellä ja muotoilla mitään. Senkun vaan täyttää kakun, kuorruttaa ja koristelee, hetkessä on kirjakakku valmis. Tästä tuli mun suosikki vuoka. :O)

Kakkupohjana on 5 munan pohja (6-7 munaa olisi ollut tähän vuokaan parempi, kakku jäi aika matalaksi) Yhtäpaljon määrältään sokeria ja jauhoja kuin muniakin.Mittana oli iso juomamuki.

Täytteenä tuoreita mansikoita ja mansikkakermaa jonka maustoin mariannemurskalla. Päällisenä flora vispi-rahkaseos ja Pursotuksissa suklaa ganache, jonka vatkasin jähmettymisen jälkeen vaahdoksi. Suklaa sopii loistavasti mansikan ja mariannella maustetun mansikkakerman kaveriksi. Koristeena marjoja ja mintunlehtiä. Kokeilin myös erillaisia pursotuksia tuolla suklaavaahdolla, pursotus muotteja ja sabluunamaalausta elintarvike värisprayllä. Kaikki käyttämäni tarvikkeet ja värisprayn olen ostanut Bake & Partysta.

 

718502.jpg

718504.jpg

Kakun valmistus kannattaa aloittaa suklaa ganachen valmistamisella, koska se kestää jonkinaikaa jähmettyä.

Suklaa ganache:

1,2 dl kermaa

250g suklaata

Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi muuta älä keitä. Nosta liedeltä. Pilko suklaa joukkoon ja sekoita kunnes suklaapalat on kokonaan sulanut. Nosta suklaaseos jääkaappiin jähmettymään.

Valmista senjälkeen kakku

Pohja:

Mittasin mukiin saman verran munia, sokeria ja vehnäjauho-perunajauhoseosta (noin 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita puhtaalla kädellä jauhot vaahtoon. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa läähtymään.

Huom! Kirjavuoan pohjalle kannattaa laittaa pohjan kokoinen leivinpaperin pala (mittaa ja leikkaa mittojen mukainen pala) jotta kakku ei tartu vuokaan kiinni. Mulla tarttui kakku aika tiukasti vuokaan kun en laittanut sitä leivinpaperia ja sain todella tehdä töitä että sain kakun siististi irti.

Täyte:

1 litra tuoreita mansikoita (pakastekkin käy)

1 prk valion mansikkakermaa

1 dl mariannemurskaa

kostutukseen maitoa (sitruunamehukin sopii)

Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon mariannemurska. Kostuta pohja. Levitä kerma. Viipaloi mansikat ja lado phjan päälle. Nosta kansi tai seuraava kerros ja täytä kakku valmiiksi. Kostuta kansi.

Kuorrute:

1 prk flora vispiä

200g maitorahkaa

Vatkaa flora vispi kuhokeaksi. Vatkaa joukkoon maitorahka. Levitä kakun päälle tasaisesti.

Vatkaa jäähtynyt suklaaganache sähkövatkaimella kuohkeaksi ja pursottele kakun päälle. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

718518.jpg

Tässä kakku täytettynä. Päälle levitin flora vispistä ja maitorahkasta tehdyn vaahdon. Tasoitin pinnan spaattelilla. Vedin spaattelin terän päällä sivulehtien viivat keskeltä reunaa kohti. Tähän olisi kätevä myös sellainen kolmiokakkuraappa, mutta en tietenkään löytänyt sitä juuri sillä hetkellä.

 

718508.jpg

Vatkasin suklaaganachen vaahdoksi ja laitoin sen pursotuspussiin. Pursotin kakun ympärille simpukkapursotusta ja reunoille noita kiehkuroita. Käytin niihin Wiltonin tähtityllaa nr:18. Vaihdoin pyöreäpäiseen Wiltonin nr:3 tyllaan ja pursotin kirjoitukset ja sivujen reunat. Kätevää kun voi vaihtaa samaan pursotuspussiin eri teriä.

 

718526.jpg

Painoin kuviomuotilla pintaan kevyesti kuvion jonka mukaan on helppo pursottaa.

 

718522.jpg

Tässä näette kuvion joka painautui muotista kakun pintaan. Viivan avulla on todella helppo pursottaa.

 

718533.jpg

Aloitin kuvion pursottamisen keskiviivasta. Jatkoin uloimmasta kiehkurasta ja lopetin kiehkuran seuraavan kiehkuran alkamiskohtaan. Jatkoin pursottamista seuraavaa viivaa pitkin. Viimeiset kiehkurat pursotin keskiviivan päälle.

 

718536.jpg

Taitoin leivinpaperin palan kahtia ja leikkasin sydämen muotoisen kuvion. Asettelin paperin varovaisesti kakun pintaan ja suihkautin värispraytä sabluunan läpi.

718537.jpg

Nostin sabluunan pois ja pintaan jäi sydämen muotoinen jälki. Pursottelin suklaata sydämen ympärille ja asettelin marjoja ja lehtiä koristeeksi.

Käytin samaa tekniikkka kakun toiseen reunaan. Peitin varovaisesti ne kohdat joihin en halunnut väriä ja suihkautin kulman vaaleanpunaiseksi.

Väri lähtee vedellä ja fairylla pois jos sitä joutuu esim pöytäliinaan.