Raparperia on taas kauppojen hyllyillä myytävänä, ja heti piti ostaa niitä, sillä olen haaveillut tästä piirakasta koko talven. Harmikseni en muistanut viimesyksynä pakastaa raparperiä ja senpä takia en ole voinut tätä herkkua tehdä. Mutta nyt vihdoinkin raparperia on taas saatavilla ja piirakkaa oli pakko tehdä heti! Ilokseni sain myös äidiltäni raparperin taimen istutettavaksi pihalle, nyt voin sitten kerätä satoa talteen pitkin kesää! =D

87547.jpg

Piirakka 28cm vuokaan: (pellilliseen tee 1 1/2 kertainen ohje)

pohja:

150g voita tai margariinia

1 muna

1 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 raparperinvartta

2-3 dl mansikoita

1 muna

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 prk kermaviiliä

Laita huoneenlämpöinen rasva kulhoon. Lisää muna ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan ja munan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pilko raparperi noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja levitä raparperin päälle. Sekoita kermaviili, muna ja kummatkin sokerit keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 190 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun flora vanillan kanssa.

87617.jpg