Tein Annikalle heidän hääpäiväksi kaksi kirjakakkua. Annika tykästyi tähän kakkuun ja siltä pohjalta lähdettiin liikkeelle. Heidän 10-vuotis hääpäivän kutsussa oli ihanan hellyyttävä kuva rakastuneesta kilpikonnapariskunnasta. Se sopikin loistavasti kirjakakun päälle. Niinpä maalasin kuvat marsipaanille. Täytteenä suklaaganachea, persikkaa, aprikoosia ja triple secillä (sitrusöliköörillä) maustettua kermarahkaa. Koristeet marsipaania ja sokerimassaa. Toivottavasti kakku maistui juhlaväelle. :)

797454.jpg

797433.jpg

Tässä siis ohje yhdelle kakulle:

Suklainen persikkakakku

Pohja

7 munan pohja

Saman verran sokeria

Saman verran vehnäjauhoja

pieni hyppysellinen leivinjauheeta (ei ole pakollinen mutta käytän ihan varmuuden vuoksi ;O)

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita kädellä tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kirjavuokaan. Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa noin 30-35 minuuttia alimmalla tasolla. Tavallisessa uunissa 175 asteessa. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

Täyte:

Suklaa ganache:

350g tummaa suklaata Käytin Fazerin Blockia

1, 75 dl kuohukermaa

 

Säilyke persikkaa, aprikoosia ja päärynää noin 1 kg (paino ilman lientä)

Toiseen kerrokseen hedelmien lisäksi:

2 dl vispikermaa

250g maitorahkaa

½ dl sokeria

2 rkl triple sec likööriä

Kostutukseen:

3 dl kylmää vettä

2 tl triple sec likööriä

1 tl sitruunamehua

Kuorrutus:

250g maitorahkaa

3 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

Koristeluun 100g tummaa suklaata Esim block

½ dl kuohukermaa

Marsipaani ja sokerimassa koristeita

Kuumenna kuohukerma kiehuvan kuumaksi, muut älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja pilko suklaa joukkoon, sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Nosta jääkaappiin jäähtymään kunnes suklaaseos muistuttaa pehmeää voita. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vatkaa vispikerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon maitorahka ja mausta sitrusliköörillä ja sokerilla.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta alinta pohjaa noin 1 dl nestettä. Levitä puolet suklaa ganachesta pohjan päälle tasaisesti. Seos on helpompi levittää kun lämmität esim. metallilastaa kuuman veden alla ja pyyhi kuivaksi enne suklaan levittämistä. Valuta säilykehedelmät ja pilko tarvittaessa pieniksi kuutioiksi. Levitä puolet hedelmäkuutioista ja nosta seuraava pohja päälle. Kostuta noin1 dl nestettä. Levitä puolet vispikerma -rahkaseoksesta ja lado loput hedelmät tasaisesti päälle. Laita kansi paikalleen ja kostuta lopulla nesteellä sivelemällä nestettä pintaan pullasudilla. Painele kakku muotoonsa kirjavuoan avulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa kuorrutukseen tuleva kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Levitä lastalla tasaisesti kakun päälle. Vedä koristeluraapalla tai lastan terällä reunoille sivujen urat.

Laita suklaa ganache pursottimeen ja pursota suklaalla koristelu Asettele marsipaani ja sokeri koristeet päälle.

Huom! Kun teet marsipanista kukkasia yms koristeita kermakakun päälle, tee koristeet muutamaa päivää aikaisemmin hyvissä ajoin, että ne ehtii kuivahtaa.  Kannattaa laittaa koristeet kiinni pienelle marsipaanilaatalle, ettei suoraan kermaan. Kerma pehmentää ja sulattaa koristeet muutamassa tunnissa ja varsinkin jos koristeet on viistolla alustalla, ne alkaa helposti sulaessaan valua paikaltaan.