Tämä ruoka ei aiheuta kauhean paljoa tiskiä, sillä koko ruoka lisukkeineen valmistetaan uunissa. Tämä sopii minulle mainioisti, sillä olen hieman laiska tiskaamaan.

Riisi ja kasvikset maustuvat ja kypsyvät ihanan pehmeiksi kanan kanssa.

36621.jpg

4 Maustettua broilerinkoipea

2 sipulia

6kpl porkkanoita

3dl riisiä (itse käytän Jasmin tai villiriisiä)

6dl vettä

Paista kanankoipia uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa n 25 min, kääntele välillä että kanankoivet saavat tasaisen kauniin värin.

Pilko sipuli lohkoiksi, ja porkkana paloiksi. Lado vuoan pohjalle. Kaada päälle riisinjyvät ja sen kaiken päälle vesi. Nosta ruskistuneet kanankoivet sipulin ,porkkanan ja riisin päälle, peitä foliolla ja anna hautua uunissa noin 40 minuuttia, poista folio ja paista  vielä noin 20minuuttia.

Erittäin helppotekoinen.

Ruoan voi toki valmistaa laittamalla broilerinkoivet suoraan vuokaan riisien ja kasvisten päälle, käännä kanankoipia välillä jotta ruskistuvat joka puolelta tasaisesti.  Mielestäni koivet tulevat paremmiksi kun niitä ensin hieman esipaistaa, nahka maistuu sillon paremmalta ja kun kana saa sitten hautoa esipaiston jälkeen rauhassa vielä vuoassa lisukkeiden kanssa, liha irtoaa kananluista melkein itsestään.